نعیمه ظفر در کمیتۀ آموزش و پژوهش فدراسیون بسکتبال در سال 1397 مشغول به کار شد.
وی متولد 18 اردیبهشت 1362 و دارای دکترای بیومکانیک ورزشی است که دورۀ فوق لیسانس خود را در همین رشته (مهندسی ورزش)، بین سالهای 92 – 90 گذراند.
نعیمه ظفر بسکتبالیست تیمهای لیگهای ایران بود و بعد از دوران بازی به مربیگری روی آورد و در سال 1397، مدرس فدراسیون بسکتبال شد. در کلاسهای مربیگری بینالمللی (دانشگاه صربستان) و ترکیه حضور یافت.
ظفر بعد از پشت سر گذاشتن مربیگری در آکادمی و تیمهای مختلفی چون؛ مهرام، اهورا، خرمشاد، پاس، دانشگاه تهران و مناطق مختلف دانشگاه آزاد، به مدت 10 ماه در فدراسیون بسکتبال به عنوان مسئول دپارتمان آموزش و پژوهش مشغول به کار شد.
همچنین سابقۀ ریاست هیئت بسکتبال بروجرد را در سال 1385 دارد.
وی علاوه بر این فعالیتها، نایب رئیس فدراسیون اسکیت بود. استاد دانشگاه در علوم پزشکی، شهید بهشتی، دانشگاه آزاد تهران مرکز، علمی کاربردی خاتمالانبیا و پرسپولیس.
مربیگری در رشتههای مرتبط با ورزش از جمله مدرس TRX با مدرک معتبر از استرالیا، رئیس کمیتۀ آموزش فدراسیون راگبی (91 – 90 )، مربی فیتنس کار با دستگاه و بدنسازی بسکتبال در آب، ارتوپدیک ورزشی، آب درمانی، و… در سوابق ورزشی نعیمه ظفر دیده میشود.
او در زمرۀ دختران تحصیلکرده و با دانش بسکتبال است که مهارتهای خود را با سپری کردن در دورههای ICDL، مسلط به نرمافزار و مدارک زبان انگلیسی افزایش داد. نعیمه ظفر دارای مقالات و پژوهشهایی در خصوص تمرینات پلیومتریک در آب و تعادل در بسکتبال، اما آنچه نامش را در بسکتبال ایران بیشتر مطرح میکند، ترجمۀ کتابهای فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) است.
ظفر، کتاب «یک، دو، سه بسکتبال» یا «مچ پا؛ آسیب تا درمان» را که تألیفات خود او بودند، در کتابخانهاش داشت اما ترجمۀ 4 جلدی سرفصلهای آموزش مربیگری در ایران، از کارهای مهم او بشمار میآید.
«کتاب راهنمای مربیگری بسکتبال معتبرترین مرجع راهنمای مربیگری در جهان بوده که برای نظام آموزش هماهنگ و جامع آکادمیک بسکتبال مورد نیاز است. آموختن تئوریها، اصول و روشهای نوین آموزش بسکتبال به یکی از نیازمندیهای اساسی مربیان و کارشناسان تبدیل شده است. مرجع راهنمای این نیاز به انگلیسی است و بر خود دیدم با توجه به نوع فعالیت و علاقه به آموزش صحیح بسکتبال آکادمیک، مرجع رسمی فیبا را با نظارت جناب آقای دکتر محسن داور، دکترای زبان و ادبیات انگلیسی به زبان فارسی ترجمه کنم و در دسترس کلیه مربیان و علاقهمندان قرار دهم. همچنین از خانم شهرزاد سزاواررحمت بابت حمایت مادی این اثر سپاسگزارم». / مقدمۀ کتاب به نوشتۀ نعیمه ظفر در سال 1398.
در حال تمرین دادن به تیم ملی عمان
نعیمه ظفر در سال 1398، سرمربی تیم ملی بسکتبال زنان قطر شد و تاکنون در این سمت است. وی با حفظ این سمت در سال 1401 سرمربی تیم ملی بسکتبال زنان عمان برای آماده سازی این تیمها در مسابقههای مختلف شد.
وی مؤفق به دریافت کارت مربیگری انجمن مربیان آمریکا و لیسانس مربیگری بسکتبال از دانشگاه لیتوانی شد.
ظفر نخستین زن تاریخ بسکتبال ایران است که هدایت تیمهای ملی خارجی را برعهده دارد.
نعیمه ظفر و کیمیا یزدیان طهرانی (10) سرمربی و بازیکن کمکی قطر در جام باشگاههای عرب در سال 1400