تمام ناکامی‌های بسکتبال در ماههای گذشته / چرا صعود به جام جهانی با 6 سهمیه آسیا کار شاق و پیچیده‌ای نیست؟

تمام ناکامی‌های بسکتبال در ماههای گذشته / چرا صعود به جام جهانی با 6 سهمیه آسیا کار شاق و پیچیده‌ای نیست؟

بسکتبال ایران از 9 اسفند 1400 تا 9 شهریور 1401 با ریاست جواد داوری در کلیه مسابقه‌ها ناکام مانده است.

بسکتبال ایران روزهای سختی را سپری می‌کند. ناکامی و شکست در تمامی رده‌های سنی. از نوجوانان گرفته تا بزرگسالان. حتی در زمینه جذب اسپانسر نیز مشکلات بسیاری وجود دارد. نظیر تدارکات ضعیف در تهیه بلیت ملی‌پوشان در سفر به استرالیا و استقبال کم حامیان مالی از تیم‌ها در لیگ برتر باشگاههای ایران. در حال حاضر تعدادی از تیم‌ها به نسبت لیگ برتر فصل قبل از شرکت در بازی‌های فصل جاری انصراف داده‌اند.

پیش از آنکه لیگ برتر در زمینه جذب اسپانسر از رونقش کم شود، در 6 ماه گذشته شاهد ناکامی‌های تیم‌های ملی در رده‌های مختلف بودیم.

– از دست دادن سهیمه جهانی جوانان بدون کسب سکوهای سه گانه در قهرمانی آسیا
– از دست دادن سکوهای آسیایی در کاپ آسیا 2022 بعد از سال 2011
– از دست دادن سهمیه نوجوانان و کسب عنوان هشتمی (ضعیف‌ترین نتیجه کل ادوار).
– اعزام نکردن دختران به مسابقات جوانان آسیا با وجود گذشت 2 ماه از تمرینات دختران.
– لغو سفر 3×3 دختران پای سفر این تیم به کاپ آسیا به خاطر اهمال فدراسیون در صدور روادید.
– از دست دادن سهیمه‌های جام جهانی 3×3 و ناکامی در کاپ آسیا…
با کلی انتخاب و انتصابات بحث‌برانگیز که بعد از روی کار آمدن جواد داوری در 6 ماه گذشته شاهدش بودیم.

صعود به جام جهانی

از سال 2010 که سهمیه‌های جهانی در قاره‌ها افزایش یافته بود به تناوب تیم‌های بیشتری این رقابت‌ها را تجربه کردند. تا پیش از 24 تیمی شدن رقابت‌های جهانی ترکیه، این مسابقات با 16 تیم برگزار می‌شد (2002).
در سال 2010 چهار تیم ایران، چین، لبنان و اردن در رقابت‌های جهانی حضور یافتند.
در جام جهانی 2014 برای سومین بار بازی‌ها با 24 تیم برگزار شد اما در سال 2019، تیم‌های آسیا – اقیانوسیه با داشتن 8 سهمیه (میزبانی چین)، کار راحت‌تری داشتند.
جام جهانی 2023 برای دومین بار با 32 تیم برگزار خواهد شد. سه کشور میزبان مشترک هستند اما فیلیپین و ژاپن سهمیه دارند و اندونزی فقط میزبان است. از بین دو گروه E  و F نیز 6 تیم به جام جهانی راه می‌یابند که به مراتب راحت‌تر از کسب سهمیه در رقابت‌های 16 یا 24 تیمی است.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  چرا رقابت‌های بسکتبال باشگاه‌ها به این «تیم ملی» کمک نمی‌کند؟

ایران و جام جهانی 2023

تیم ملی بسکتبال در ادامه پنجره‌های جام جهانی 2023 با تغییراتی در فدراسیون بسکتبال روبرو شد. طباطبایی رفت و داوری آمد. همان اتفاقی که در پنجره دوم با شکست مقابل قزاقستان رقم خورد این بار در فدراسیون داوری تکرار شد و تیم ملی با تغییرات در کادر فنی و به همراه داشتن حامد حدادی و بهنام یخچالی (در بازی قبلی نبودند) برای دومین بار به قزاقستان باخت.
این دو باخت شرایط صعودمان را کمی سخت کرد و ما را در منطقه خطر حذف از جام جهانی انداخت چون در ادامه پنجره‌ها علاوه بر بردهای مورد نیاز‌مان باید منتظر نتایج باخت قزاق‌ها بنشینیم.

ایران در پنجره پنجم به دیدار چین و استرالیا خواهد رفت و در آخرین پنجره، ژاپن و چین را مقابل خود می‌بیند. با توجه به شرایط اعزام نفرات استرالیا به ایران می‌توانیم همچون سه سال پیش به پیروزی در مقابل این تیم امیدوار باشیم. استرالیا پس از کسب سهمیه تیم‌های سوم یا چهارم خود را به مصاف حریفان می‌فرستد. همچنین در بازی خانگی ایران مقابل چین یا مقابل ژاپن در این کشور ناامید نیستیم بنابراین صعود به جام جهانی اگر چه سخت شده اما بنا بر وضعیت حریفان و ملاحظات جدول غیرممکن نیست. مگر اینکه بسان این 6 ماه که همه تیم‌های بسکتبال ایران شکست خوردند بازهم با کارهای محیرالعقول خودمان از جام جهانی دورتر شویم.

دیدگاهتان را بنویسید