بازیهای بسکتبال سطح B دختران زیر 18 سالههای آسیا با قهرمانی تیم فیلیپین به پایان رسید.
این رقابتها که از هفته گذشته در شنژن چین جریان داشت، امروز با برگزاری فینال و ردهبندی به کار خود پایان داد.
تیم ایران با شکست مقابل ساموآ، در بین 7 تیم چهارم شد.
باز هم شکست با سیاستگذاریهای غلط
بسکتبال ایران باز هم مثل دو سال و نیم گذشته یک شکست دیگر به کارنامهی خود اضافه کرد. در این مدت بالغ بر 25 مورد ناکامی و شکست در رویدادهای بینالمللی و رسمی، کام هواداران این ورزش را تلخ کرده است. نتایج ضعیف تیم جوانان دختر نیز مزید بر تلخکامیها و رکورد باختهای بسکتبال ایران شد.
در تمام این شکستها ردی از سیاستگذاریها در مسیر اشتباهی فدراسیون بسکتبال با ریاست جواد داوری پیداست. با ادامه یافتن شکستها و ناکامیهای تکرار شونده در سیاستگذاریهای غلط این فدراسیون، باید منتظر اتفاقات تلخ بعدی در بسکتبال باشیم.
بیعدالتی این بار در تیم جوانان
کمتر از یک هفته قبل از آغاز رقابتهای بسکتبال دختران دسته دو آسیا، ورود و خروج بازیکنان و کادر به تیم بحثانگیز شد. النی کاپوچیانی سرمربی یونانی تیم، در حالی که در مراحل پایانی اردوی آمادهسازی به ایران آمد، هدایت تیم را در بازیهای تدارکاتی لبنان برعهده داشت. او 15 بازیکن را برگزید اما در عین تعجب همگان یک بازیکن را که اصلاً در اردوی خارجی تیم حضور نداشت، جایگزین فاطمه حیدرپور بازیکن اصلی تیم کرد! انتقاداتی نیز به نحوهی انتخاب دو بازیکن از یک تیم شد که مربیشان، مربی تیم ملی بود! تیم این مربی در رقابتهای لیگ کشور به جمع 8 تیم راه پیدا نکرد. به همین منظور انتخاب دو بازیکن از این تیم اعتراضاتی را به همراه داشت.
کادر فنی تیم جوانان درباره این بازیکنان و اردوی لبنان هیچ توضیحی نداد تا اینکه تیم ایران در حساسترین بازی خود در نیمهنهایی به لبنان باخت.
پیگیری حقخوری
آمار تیم ایران نکته خاصی از دو بازیکن (به خصوص یک نفر) نشان نمیدهد. یکی از آنان که در 4 بازی اصلاً به میدان نرفت! در واکنش به این آمار برخی مربیان معتقدند حق بازیکنانی مثل زهرا باژوبندی یا یگانه رنجبر پایمال شده است. آنها خواستار پیگیری فدراسیون در قضیه نحوهی انتخاب تیم ایران شدند.
شاکله تیم از زیر 16 سالهها
ایران در دوره قبل جوانان دسته دو آسیا حضور نداشت. آخرین دوره حضور یک تیم جوانان به 1397 برمیگردد و ثبت عنوان پنجم بین 8 تیم. این حضور بعد از غیبت 41 ساله اتفاق افتاد. اما تیم امسال از 9 بازیکن ردههای سنی استفاده کرد. در دو دوره قبلی نوجوانان آسیا، 9 بازیکن تیم کنونی صاحب تجربه بودند.
انتقاد به کادر فنی و همراهان
تیم ایران در کادر فنی و همراهان 9 نفر را پر کرده بود. بر خلاف سال 1397 تیم امسال مربی خارجی داشت و بازی تدارکاتی برون مرزی نیز برگزار کرد. برخی میگویند کادر مربیان در حد نیمکت تیم ایران نبودند. از جمله مربیای که اولین حضور مربیگری خود را با تیم جوانان تجربه کرد! از طرفی مشاور فنی مرد مقیم چین، در شنژن به تیم پیوست! بدون شناخت از بازیکنان حتی کادر فنی!
در زمینهی بدنسازی نیز افت تیم در بازیهای آخر نشان از ضعف در این قسمت داشت. روز به روز افت کردیم و بهترین بازیکن تیم (مهسا کرانی) که امتیازآورترین بازیکن ما بود در بازی آخر فقط یک امتیاز گرفت!
باخت به لبنان و ساموآ
با وضع موجود بسکتبال دختران انتظار شکست استرالیا، چین و ژاپن را نداریم که جملگی در سطح A آسیا بازی میکنند. سطح بسکتبال دختران بین هفتم هشتم سطح A تا اول دوم سطح B است. اما ضعف فنی و سوء مدیریت در رأس اداره فدراسیون باعث فرصتسوزی و عمرسوزی جوانان برای ارتقاء آن در سطح B شده است. افراد در جای درست خود قرار ندارند و سیاسگذاریهای غلط فدراسیون تاکنون تاوان سنگینی داشت.
شکست با 15 اختلاف مقابل لبنان، نشاندهندهی توقف و پسروی در مواجههی با یک تیم غرب آسیاست. (سوریه از حضور در این دوره انصراف داد).
باخت به ساموآ در بازی آخر نیز واکنشهای مختلفی داشت. تیمی که در مرحله گروهی و در وقت اضافه به ما باخته بود، در دیدار ردهبندی پیروزی را از ما پس گرفت!
به این ترتیب فیلیپین اول شد و یه سطح A صعود کرد. لبنان در جایگاه دوم ایستاد. ساموآ سوم و ایران چهارم شد. ایران با سه برد بالاتر از هنگکنگ، مالدیو و قرقیزستان قرار گرفت.