آیا بسکتبال به «ایران نوین» نیاز دارد؟ / بر مدار بی‌پشتوانگی و بیهودگی

آیا بسکتبال به «ایران نوین» نیاز دارد؟ / بر مدار بی‌پشتوانگی و بیهودگی

اهالی بسکتبال در دو سال گذشته به اهدافی که در تیم ایران نوین با تغییرات ناگهانی فدراسیون در این تیم‌ تصور کرده بودند دست نیافتند.

تیم «ایران نوین». یا همان تیم «ایران ب» که در ورزش مصطلح‌تر است. سال‌های قبل‌تر به نام تیم «امید» نیز خوانده شد. یا، دوره‌ای به رنگ «قرمز» درآمد. تمامی این نام‌ها هر ساله تغییر کرد اما ماهیت این تیم با هر نامی در هر دوره‌ای به چند روز تمرین و یکی دو سفر خارجی محدود شد و بعد تمام.

تیم ب یا امید یا ایران نوین، با هدف پشتوانه‌سازی برای تیم ملی تشکیل می‌شود یا تیم در سایه. با این حال وقتی که سرنوشت این تیم‌ها را در تاریخ دو دهه‌ی بسکتبال ایران مرور می‌کنیم، درمی‌یابیم این تیم فقط به وجود می‌آید تا در تورنمنت‌هایی که با برنامه‌های تیم ملی تداخل دارد، شرکت کند. معمولاً در تابستان هر سال. مثل تابستان 1402 که تیم ایران نوین در دومین سال تشکیل مقطعی خود با کادر فنی جدید، به چین تایپه و چین سفر کرد.

یا در سال 1401 با کادر فنی قبل‌تر از آن به تورنمنت ارمنستان رفت.

تغییرات در کادر فنی طی سه سال و سه کادر فنی متفاوت، به همان اندازه سئوال‌برانگیز است که امروز در مواجهه‌ی با یک مسئله‌ی تازه‌ نمی‌دانیم هدف از دعوت یکسری بازیکنان ناشناخته در تمرینات تیم ایران نوین چیست؟

ایران نوین، تیم ب، یا امید؛ همانگونه که از اسم‌شان پیداست، دارای هویتی‌ست که از پیش با بازیکنان رده‌های سنی یا لیگ‌ها تشکیل شده باشد. بازیکن ناشناخته! چرا باید به تیم ایران ب دعوت شود؟

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  بسکتبال جوانان ایران 6 سانتیمتر کوتاه‌تر از صربستان است

لیگ برتر، لیگ دسته یک (موسوم به حرفه‌ای)، لیگ ملی و تیم جوانان 2024، آیا نتوانستند به تیم ایران نوین بازیکن معرفی کنند که حالا بازیکنان ناشناخته دعوت شده‌اند؟ اگر لیگ‌ها و چهار سال اردوی جوانان ایران که مسابقات آسیایی خود را بتازگی سپری کرد، با گمگشتگی، سردرگمی و بیهودگی فعالیت‌های بسکتبال توأمان است تا جایی که ایران نوین قادر به تأمین منابع انسانی اعم از بازیکن و حتی مربیان خود نیست، آیا این مسئله ماهیت اصلی لیگ‌ها و تیم‌های رده‌های سنی را به چالش‌ نمی‌کشد؟

دوره‌های قبلی تیم ایران نوین زمانی تشکیل می‌شد که برنامه‌ی مسافرت خارجی در پیش بود الان که نیست، تکلیف چیست؟ هدف از اردوهای این تیم وسط لیگ برتر و آغاز لیگ یک چیست؟ مربیان این تیم چطور برگزیده شدند؟ رئیس هیئت یک استان و دبیر هیئت یک استان دیگر که تیم نداشتند، آیا در ادامه‌ی مربیگری تیم ب، امیدی به پیشرفت‌شان هست و آیا سرمایه‌گذاری امروز فدراسیون روی این افراد، در ادامه‌ی به حضورشان در تیم ملی منتهی خواهد شد؟ آیا شایسته است رئیس و دبیر هیئت‌ دو استان همزمان مربیگری کنند؟

به هر حال وقتی که راجع به تیم ب یا ایران نوین حرف می‌زنیم، مقصود پشتوانه‌سازی در همه‌ی سطوح اعم از بازیکن و مربی است. آیا مربی و کمک مربی کنونی که مشخص نیست روی چه معیاری انتخاب شدند، پشتوانه‌ی مربیگری بشمار می‌آیند و توانمندی حضور در تیم‌ رده‌‌ی بالاتر دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید