آشنایی با حریفان بسکتبال ایران / سوریه؛ جنگ، داعش و ویرانی

آشنایی با حریفان بسکتبال ایران / سوریه؛ جنگ، داعش و ویرانی

تکلیف تیم‌هایی مثل سوریه و قطر، امسال عربستان هم اضافه شده، سال‌هاست با باختن مقابل تیم ملی بسکتبال معلوم است. در مورد عربستان نوشتیم، و اما سوریه چگونه حریفی برای تیم ملی بسکتبال ماست؟ دیداری که 10 آذر در حباب دوحه در قطر برگزار خواهد شد.

اسفند ماه گذشته تیم ملی سوریه با میانگین سنی 30 سال و ایران بدون صمد، 28 سال، مقابل هم قرار گرفتند. با توجه به اینکه شنیده می‌شود صمد با تیم به قطر نمی‌رود و حامد از چین نخواهد آمد، میانگین سنی تیم ملی در دیدار با سوریه کمتر از بازی قبلی است.

بسکتبال سوریه بعد از 20 سال دوری از مدار بسکتبال آسیا، در بازی قبلی مقابل ایران حرفی برای گفتن نداشت. ایران، سوریه، قطر و عربستان در پنجرۀ اول رقابت‌های بسکتبال انتخابی کاپ آسیا 2021، در گروه E قرار دارند. این رقابت‌ها در 6 گروه 4 تیمی برگزار می‌شود.

در بازی قبلی دو تیم، ملی‌پوشان بسکتبال با اختلاف فاحش و نتیجۀ برتری  94 بر 48، اولین پنجره را محکم بستند!

آشنایی با حریفان بسکتبال ایران / سوریه؛ جنگ، داعش و ویرانی

ایران و سوریه در منطقه‌بندی بسکتبال آسیا از سال 1997، در غرب آسیا دیدارهای منظم و سالیانه‌ای را برگزار کردند.

باشگاهی و ملی.

در سال 2000، دو دوره بازی‌های غرب آسیا برای صعود به بازی‌های جام ملت‌های 2001 آسیا برگزار شد که تیم ایران ابتدا در بیروت و سپس در امان پایتخت اردن مقابل سوریه بازی کرد.

در بیروت، تیم ملی 88 بر 78 به سوریه باخت.

چند ماه بعد در مرحله دوم رقابت‌های انتخابی در امان، ایران باز هم 87 بر 77 این بار در وقت اضافی نتیجه را به سوری‌ها واگذار کرد و از راهیابی به جام‌ ملت‌های 2001 بازماند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  امروز بسکتبال دسته دو دختران جوان آسیا / فرصتی که با اهمال کاری فدراسیون از دست رفت

در همان سال سوریه به جمع چهار تیم برتر آسیا رسید و چهارم شد. میشل مدنلی ستارۀ آن روزهای بسکتبال سوریه، در موفقیت‌های تیم‌های ملی و باشگاهی این کشور نقش‌آفرینی می‌کرد.

دوران افتخارات باشگاه‌های سوریه با الوحده و الجلا پررنگ‌تر از تیم ملی این کشور بود. در سال 2003، تیم الوحده با بازیکنان خارجی مثل  آندره پیتس، در جام باشگاههای آسیا قهرمان شد. پس از آن بسکتبال سوریه نزول فاحشی داشت.
در سال 2011 به عنوان نهم آسیا سقوط کرد و پس از آن به مدت 6 سال به دلیل جنگ، داعش و پیامدهای سنگین اقتصادی ناشی از اختلافات داخلی، از بسکتبال بین‌المللی فاصله گرفت.

سوریه در سال 2017 با حضور در کاپ آسیا (بیروت)، به مدار بازی‌های آسیا بازگشت.  این تیم با سه باخت و تنها یک برد مقابل هند، دهم شد.

21 مرداد 1396 تیم سوریه را در زمان سرمربیگری مهران حاتمی در کاپ آسیا، 87 بر 63 بردیم.

سوریه در سال 2018 نیز در بازی‌های آسیایی جاکارتا به میدان رفت.  بعد از انصراف امارات این تیم با شکست مقابل ایران (68 بر 55)، و با تک بازی، به جمع 8 تیم راه پیدا کرد. یک برد مقابل اندونزی و باخت به فیلیپین، رتبۀ ششم را برای سوریه به ارمغان آورد.

در پنجره‌های انتخابی جام جهانی که از سال 2017 آغاز شده بود سوریه از راند اول بعد از اردن و لبنان به راند دوم صعود کرد اما در مجموع 12 بازی، با 2 برد و 10 باخت، در قعر جدول گروه E قرار گرفت و شانس حضور در جام جهانی را از دست داد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  درس‌های بسکتبال از آل استار NBA

آشنایی با حریفان بسکتبال ایران / سوریه؛ جنگ، داعش و ویرانی
در این تیم عبدالوهاب الحموی با 220 سانتیمتر بلندای قامت، یکی از مؤثرترین بازیکنان است. میشل مدنلی همدوره‌ای صمد نیکخواه‌بهرامی و ستاره سابق بسکتبال سوریه است که در چند پنجرۀ انتخابی جام جهانی، سوریه را همراهی کرده بود.

شریف الاوش دیگر بازیکنی است که اعتماد سرمربی خود وسلین ماتیچ (سرمربی پیشین تیم ایران) را در پنجره‌های فیبا جلب کرد.

عمرشیخ‌علی و تارک الجابی نیز همینطور. در حال حاضر جو سالرمو جانشین ماتیچ شده است. این مربی آمریکایی از ماه گذشته کارش را با تیم ملی سوریه آغاز کرد.

تیم ملی سوریه در پنجره اول مقابل عربستان در جده و در  وقت اضافی به پیروزی (75 – 70) دست یافت.

دیدگاهتان را بنویسید