امسال یک تیم دو بازیکن خارجی برای برهمزدن تعادل بین دو تیم مدعی دیگر دارد.
لیگ برتر بسکتبال بانوان به نسبت دورههای قبل با افت کمی و کیفی روبروست. در فصل رقابتهای 1399، تعداد تیمها به 13 تیم رسیده بود که بیشتر آنان بازیکن خارجی داشتند. همچنین اوضاع تیمهای ملی بسکتبال و 3×3 در میان محدودیتها و ملاحظات امیدواریهایی را به وجود آورده بود.
امسال با سقوط آزاد لیگها، اختلاف سطح فنی تیمها و دستمزدها، ورود دو بازیکن خارجی یک تیم که تا به الان فقط برهمزننده تعادل بین دو تیم دیگر بالای جدول است اما تأثیری بر ثبات و فراهم کردن فرصتهایی برای رشد بازیکنان ندارد… از مشکلات و عوامل افت بسکتبال بانوان است.
فریده شجاعی نایب رئیس بسکتبال زنان در فدراسیون طباطبایی در گفت و گویی با سایت خانه بسکتبال ایران در خصوص این موضوع میگوید:
«سال 1399 برنامهای برای بازیکنان خارجی ترتیب داده بودیم و آقای صالحیامیری، رئیس وقت کمیته ملی المپیک از این گروه بازیکنان در لیگ برتر تقدیر کرد».
یازده بازیکن به اتفاق یک مربی خارجی (سرمربی مهرام)، در فصل رقابتهای 1399 حضور داشتند. همجنین تعداد تیمها 13 تیم بود که در مقایسه با امسال با 8 تیم! عدد قابل توجهی را نشان میداد.
شجاعی با اشاره به دستاوردهای بسکتبال بانوان در زمان نایب رئیسی خودش در فدراسیون طباطبایی گفت:
«راستش بعد از مجوز فیبا که دختران توانستند در رقابتهای بینالمللی رسمی شرکت کنند ما در حد توان فدراسیون به امور بانوان رسیدگی کردیم. چون این فعالیتها با رویدادهای 3×3 همزمان شده بود و در واقع فدراسیون کارهای بیشتری داشت».
نایب رئیس سابق فدراسیون بسکتبال ادامه داد:
«حضور در کاپهای آسیا و جهانی، المپیک جوانان 2018 آرژانتین، برنز شادی عبدالوند در کاپ جهانی 2019 که در قسمت مهارتها کسب شد، برنز دانشجویان دانشگاه آزاد با تیم نفرات تیم ملی و قهرمانی تیم ملی در غرب آسیا؛ مهمترین رویدادهای بینالمللی 3×3 دختران ایرانی بود».
شجاعی با اشاره به رنک 8 بسکتبال سهنفره که امیدواریهایی را برای اولین حضور المپیک 3×3 ایجاد کرده بود گفت:
«بر اساس امتیازبندی قبلی فیبای سهنفره ما تمام سعیمان را کرده بودیم. هر هفته در آزادی ایونت داشتیم اما مغولستان به واسطهی بازی در تورنمنت بینالمللی امتیازات بیشتری از ما گرفت و راهی المپیک 2020 شد».
او از مؤفقیتهای دختران زیر 15 سال در مسابقات مهارتهای فیبا گفت که در ماههای کرونا برگزار شد.
شجاعی در بخش بسکتبال به نتایج تیم ملی در کاپ آسیا اشاره کرد که با بدشانسی، بازیهای خود را در دقایق پایانی باخت. او گفت:
« سال 2019 مسابقات سطح B آسیا به دلیل کرونا عقب افتاد. سال 2021 بانوان ایران برای نخستین بار پس از بازیهای آسیایی 1974 تهران راهی این پیکارها شدند. تجربه اول بچهها در این سطح بود. با وجود این در همهی دیدارها تا دقایق پایانی بازی برابری داشتیم اما نتایج را به علت کمتجربگی واگذار کردیم. تیم لبنان که قهرمان شده بود با اختلاف دو امتیازی از سد تیم ملی گذشت. حرکت خوبی را آغاز کرده بودیم اما نیمهکاره ماند».
شجاعی مدال نقره تیم گروه بهمن در رقابتهای باشگاههای غرب آسیا را ارزشمند توصیف کرد. همچنین به حضور تیمهای کوشا سپهر سبلان تهران و نفت آبادان در رقابتهای غرب آسیا اشاره کرد که دستاورد بسکتبال بانوان طی همان سالها بود.
نایب رئیس سابق بانوان فدراسیون بسکتبال از سطح کمی و کیفی لیگ برتر بانوان انتقاد کرد و گفت:
«معمولاً بازیها را تماشا میکنم و جمعه نیز در کنار دوستانم از جمله خانم فتانه ملک نایب رئیس فدراسیون بازی بهمن و آکادمی سحر را از نزدیک دیدم. لیگ برتر به نسبت سالهای قبل افت محسوسی کرد. امیدوارم ملیپوشان بسکتبال از بازیهای لیگ تجربهی لازم را برای عرصههای ملی کسب کنند تا تیم ملی قدرتمندی در کاپ آسیا 2025 داشته باشیم».