محسن صادقزاده بازیکن تیم ملی بسکتبال بیش از 7 دوره (1989 – 1998). بدون احتساب بازیهای غرب آسیا.
محسن صادقزاده، بازیکنی در دهههای 60 و 70، با تغییرات نسلی بسکتبال ایران همراه بوده است.
صادقزاده با چهرههایی چون امیر ایلیاوی، حسن میرزاآقابیک، بهمن فرزانه و عباس مرشدی، متعلق به نسل بسکتبال پیش از انقلاب به میدان رقابتهای ملی پا گذاشت. سپس میتوان از حمیدرضا مجلسی، سعید ارمغانی، علیاکبر شیریان، فرزاد کوهیان، محمد کساییپور، مهران شاهینطبع و… به عنوان همنسلان صادقزاده نام برد. در ادامه با نسل دیگری از بسکتبالیستهای دهۀ 70 مثل بهزاد افرادی، سعید خانی، حمیدرضا کلاسنگیانی، مهدی دوانیزاده و … همبازی شد. سالهای پایانی بازی محسن صادقزاده بعد از خداحافظی از تیم ملی، با نسل دیگری از بازیکنان جوان در ردۀ باشگاهی اتفاق افتاد و وی با بابک نظافت، علی خسروی، ایمان زندی و … به عنوان مربی – بازیکن در میدان رقابتهای باشگاهی افتخار آفرید.
پس از ورود صادقزاده به میدان بسکتبال در دهۀ 60، او خیلی زود توانست نگاههای اهل فن را به خود متوجه کند. نام صادقزاده از رقابتهای نوجوانان قهرمانی ایران در سال 1362،
بلافاصله مطرح شد و جایگاه وی به مدت 20 سال در سطح اول بسکتبال ایران، بدون جانشین برای او باقی ماند.
دوران کودکی محسن با توجه به شغل پدر، ابتدا با کوچ خانواده به استان یزد سپری شد اما در بازگشت دوباره به اصفهان، وی دورههای تحصیلی ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت گذراند. در دبیرستان زیر نظر آقایان شورشی، شهامتنژاد و حسن دوازده امامی به عنوان استعداد برتر بسکتبال شناخته شد، و عمیقاً به این ورزش علاقه نشان داد.
شروع بسکتبال محسن صادقزاده همانطوری که خودش تعریف میکند به کمک یکی از دوستانش اتفاق افتاد. او میگوید:
«توسط یکی از دوستانم به باشگاه سپاهان معرفی شدم. با آقای امیر آقاجان مربی سپاهان در مسابقات باشگاههای اصفهان شرکت کردم. برای نخستین بار با تیم اصفهان زیر نظرآقایان منوچهر شهامتنژاد (سرمربی) و ابوالفضل یاوری (مربی) در سال 1364 در مسابقات آموزشگاههای قهرمانی کشور در اراک قهرمان شدیم».
برای بسکتبال اصفهان که در آغاز دهۀ 60 در دسته دوم بسکتبال ایران جای داشت، ظهور محسن صادقزاده موهبتی بزرگ بود. او با سن کم، امتیازات زیادی را برای بسکتبال اصفهان جمعآوری کرد و هر سال بنای صعود بسکتبال استان را با یک پله بالاتر بنا نهاد.
صادقزاده میگوید:
«پیش از دعوت به تیم بسکتبال جوانان ایران، در سال 1364 بعد از مسابقات ارومیه، به عنوان جوانترین بازیکن به اردوی تیم ملی بسکتبال دعوت شدم. آقای علی مقدسیان، رئیس فدراسیون وقت خیلی به من محبت داشتند و مدام تشویقم میکردند. همان سال در تیم ملی انتخاب شدم اما پدرم اجازه نداد همراه تیم ملی به مسابقات آسیایی 1985 مالزی بروم… ».
«… با تیم جوانان ایران در مسابقات 22 بهمن به میدان رفتم. مقابل تیمهای الف و ب در سالن افراسیابی بازی کردم و بازیهایم بیشتر به چشم آمد».
صادقزاده بین سالهای 1364 تا 1366 جای ثابتی در اردوهای ملی داشت. وی در سال 1987 حین خدمت سربازی با تیم ایران به سوریه رفت و در مسابقات بسکتبال ارتشهای جهان شرکت کرد. ایران در این بازیها پنجم شد. کادرفنی این تیم متشکل از رضا کشاورز و اسدالله واله بود.
اعضای تیم ملی بسکتبال در جام ملتهای 1989 چین:
سعید ارمغانی، محمد کساییپور، مهران حاتمی، علی توفیق، محسن صادقزاده، محمدمهدی ایزدپناه، فرامرز خالقی، حسنرضا خزاعی، حسن میرزاآقابیک، بهمن فرزانه، مهدی پوراصفهانی و مصطفی هاشمی. سرمربی: مجید توفیق. (میرزاآقابیک بعد از مصدومیت به بازیها رسید و مهران شاهینطبع خط خورد اما به عنوان یار سیزدهم همراه تیم به چین رفت).
«در فروردین سال 66 پیش از سفر به سوریه با تیم شهربانی در مسابقات جام نیروهای مسلح شرکت کردم. در آن دوره بازیکنان خوبی در تیمها حاضر بودند مثل شاهینطبع، ابراهیم رستمی، کاظم محنایی و …. مرحوم سعید خلخالی مربی تیم ما بود. در یک بازی 5 ثانیۀ آخر یک امتیاز عقب بودیم که تایم استراحت گرفت و نقشۀ تیم را بر اساس بازی من تنظیم کرد. به این صورت که توپ در نهایت به دست من برسد و همین طور هم شد و ما آن بازی را با شوت من بردیم».
در سال 1366 فرصت حضور صادقزاده در جام ملتهای 1987 تایلند از دست رفت. سازمان تربیت بدنی با سفر تیم ملی مخالفت کرد و به بسکتبال مجوز نداد.
اصفهان در سال 1365 در مسابقات دسته یک کشور با مربیگری منوچهر شهامتنژاد در تهران نایب قهرمان شد. سال بعد باز هم در قهرمانی کشور به میزبانی بابل به مقام دوم نائل آمد و این اتفاقات زمینهساز ایجاد تحولات بزرگ بسکتبال اصفهان در اواخر سالهای 60 با تیمهای استانی و باشگاه شهرداری اصفهان شد.
او به همین نسبت روی بسکتبال ملی و دیگر باشگاههای خارج از اصفهان تأثیرگذار بود.
«سال 1365 برای خدمت سربازی به تهران آمدم و با تیم پاس تا سال 1367 در مسابقات شرکت کردم. مربی ما آقای جمشید شریعتنژاد بود که از ایشان نیز بسیار آموختم. آقای شریعتنژاد در مقطع سربازی خیلی به رشد بسکتبال من در فضای متفاوتی از بسکتبال اصفهان کمک کرد».
درخشش محسن صادقزاده با تیم شهرداری اصفهان در لیگ بسکتبال سالهای 1368 و 1369 بی نظیر بود. او دو بار قهرمانی در لیگ ایران را با این تیم تجربه کرد و یک بار نیز روانۀ جام باشگاههای آسیا شد. در این رقابتها 8 تیم آسیایی به میزبانی اندونزی شرکت داشتند و به اشتباه و از روی گلشماری، ابتدا به تیم اصفهانی جام سوم اهداء شد اما پس از آن در بازبینی مجدد این عنوان از تیم شهرداری بازپس گرفته شد!
بازیهای دهۀ فجر با حضور تیمهای خارجی محل نمایش استعدادهای جوان مثل صادقزاده بود. او طی سالهای 66 و 67 علاوه بر قهرمانی با تیمهایی که در آن حضور داشت با ثبت عناوین فردی مثل قهرمان مسابقات اسلم دانک دهۀ فجر به میزبانی مشهد، بار دیگر استعداد و توانمندی منحصر به فرد خودش را نشان داد. در فروردین سال 67 بار دیگر با تیم اصفهان نایب قهرمان کشور در مسابقات بابل شد.
در سال 1367 برای شرکت در تورنمنتی بینالمللی همراه تیم ملی بسکتبال به چین رفت. در این بازیها تیمهایی مثل اسپانیا، برزیل، آرژانتین، انگلستان، چین (دو تیم) و … شرکت کرده بودند. این رقابتها برای آمادگی تیمها پیش از شرکت در المپیک 1988 سئول کره جنوبی برگزار شد و تیمها با توان صددرصدی خود شرکت کرده بودند.
مدتی بعد آشنایی با مجید توفیق زمانی که صادقزاده در ابتدای راه بود، در سال 1368 بنیان محکمتری پیدا کرد.
«آقای توفیق، جریان نواندیشی و تغییرات نوین در بسکتبال ایران را رقم زدند. تفاوتهای عمدۀ کار ایشان در نحوۀ تمرینات و سیستمهای متنوع حمله و دفاع تا آن زمان برای من تازگی داشت. شکل سازمان یافته و منظم بسکتبال که نگرش حرفهایتر به ما داده بود، تغییرات عمدهای در تیم ملی بسکتبال ایجاد کرد و همزمان با این تغییرات، باید به تغییرنسلی در تیم ملی اشاره کنم که نفرات جوانتر به تدریج جایگزین قدیمیترها شده بودند».
از راست محسن صادقزاده، مصطفی هاشمی، مهران حاتمی، بختیار بابان و محمدمهدی ایزدپناه.
تیم ملی بسکتبال در مسابقات جام ملتهای 1989 آسیا در چین، با هدایت مجید توفیق به عنوان پنجم دست یافت. این تیم با نفرات مستعد و جوان در بسکتبال ایران ظهور کرد و از همان زمان امید زیادی بعد از پنجمی آسیا، پدیدار شد. محسن صادقزاده ظهور نسل بازیکنان اواخر سالهای 60 را «سرآغار تحول بزرگ» در بسکتبال ایران میداند که تفکرات نوین مجید توفیق بر تارک آن میدرخشد.
محسن صادقزاده در بازیهای 1989، در آمار ریباند 14.8 در مقابل 11 ریباند نزدیکترین رقیبش از چین بود.
زمستان سال 1368، با تغییر مجید توفیق، تیم ملی با کادر فنی جدید به اردوی تدارکاتی در مجارستان سفر کرد. صادقزاده به همراه مجید کرمعلیناظر، عباس مرشدی، صفاعلی کمالیان، محمدمهدی ایزدپناه، مصطفی هاشمی، مهران شاهینطبع، حسن میرزاآقابیگ، علی توفیق، مهران حاتمی، بختیار بابان و فرزاد کوهیان اعضای تیم ملی در مجارستان بودند.
سال بعد، ایران بر خلاف نتایج خوب دورۀ قبل، در بازیهای 1990، در بین 11 تیم هفتم شد.
تیم ایران در این بازیها با کساییپور، حاتمی، پوراصفهانی، کوهیان، شاهینطبع، ارمغانی، هاشمی، خالقی، ایزدپناه، توفیق، دلگانه و صادقزاده به میدان رفت.
تیم ملی بسکتبال در مسابقات جام ملتهای 1991 آسیا در کوبه ژاپن به عنوانی بهتر از ششم دست نیافت. طی این سفر والری لونیچکین روس به عنوان سرمربی کار میکرد و محمود پورشرفی و اسدالله کبیر را در کنارش داشت.
اما جام ملتهای 1993 جاکارتا با عنوان چهارمی آسیا، طعم دیگری داشت. در این سال ویتالی زاستاخوف مربی ارمنستانی به کادر تیم ملی اضافه شد و با کبیر تیم را در جاکارتا هدایت کرد.
محمد کساییپور، صفاعلی کمالیان، مهران حاتمی، علی توفیق، محسن صادقزاده، محمدمهدی ایزدپناه، کاظم محنایی، امید ولیدیپاک، سعید خانی، حمیدرضا مجلسی، مهران شاهینطبع، علیاکبر شیریان و بختیار بابان به عنوان نفرات تیم ملی در این رقابتها شرکت کردند. این تیم برای نخستین بار در تاریخ بسکتبال ایران راهی مرحله نیمه نهایی شد و در مکان چهارم آسیا ایستاد.
بازیهای آسیایی 1994 هیروشیما: هشتم
جام ملتهای 1995 آسیا در کره جنوبی: دهم
سعید ارمغانی، امیر زینعلی، سعید خانی، حمید کاشانی، حمیدرضا کلاسنگیانی، علی اکبر شیریان، مهران شاهینطبع، مهران حاتمی، علی توفیق، محسن صادقزاده، حمیدرضا مجلسی و محمدرضا خلیلی.
منوچهر شهامتنژاد سرمربی تیم ملی بود. عباس آقاکوچکی به عنوان دستیار شهامتنژاد کار میکرد و امیر ایلیاوی نیز سرپرست تیم بود.
جام ملتهای 1997 ریاض: هشتم.
محسن صادقزاده به جز ریاض، در دو رویداد دیگر، برای تیم ملی بازی کرد.
در اواخر دهۀ 90 میلادی، افت و نزول بسکتبال ایران به بالاترین حد خود رسید طوری که با منطقهبندی آسیا، تیم ملی بسکتبال طی سالهای 1999 و 2001 از غرب آسیا به مرحلۀ نهایی جام ملتها صعود نکرد.
17 آذر 1377، تیم ملی بسکتبال با تیمی کامل و بسیار پرامید برای گرفتن سکوهای آسیایی، بازیهای آسیایی 1998 بانکوک را آغاز کرد.
اعضای تیم ملی عبارت بودند از:
محمد کساییپور، صفاعلی کمالیان، مهران حاتمی، علی توفیق، حمید کاشانی، حمیدرضا کلاسنگیانی، علیاکبر شیریان، تورج امدادی، مهدی دوانیزاده، بهزاد افرادی، سعید خانی و محسن صادقزاده.
هدایت این تیم بر عهده عنایت آتشی (سرمربی) بود.
صادقزاده میگوید: «بعد از بازیهای آسیایی تایلند از تیم ملی بسکتبال کناره گیری کردم».
ایران برای راهیابی به نیمهنهایی بازیهای آسیایی 1998 به پیروزی مقابل چین تایپه نیاز داشت. در جریان بازی، تیم ملی 20 امتیاز بالا افتاد اما در نیمۀ دوم پرتابهای سه امتیازی بازیکنان سرعتی حریف نتیجهبخش بود و تیم ملی بدون تغییر روند بازی خود اسیر حملات حریف شد.
«اگر میبردیم به نیمه نهایی میرفتیم و یک مدال حق نسل ما بود. ما در رویارویی با حریفان به ویژه در شرایط سخت، بیبرنامه بودیم. با چین و کره جنوبی خوب بازی کردیم اما با یک دفاع پرس آنها شیرازۀ تیم ما از هم میپاشید».
محسن صادقزاده با تیمهای شهرداری و ذوبآهن اصفهان 9 دوره در لیگهای بسکتبال ایران به مقام قهرمانی دست یافت. 7 مرتبه بازیکن و دو مرتبه به عنوان مربی – بازیکن بود.
صادقزاده به عنوان سرمربی و بازیکن کار سختی را با دو قهرمانی دیگر سپری کرد. وی سال 1381 از بازی باشگاهی کنار کشید.
«… یکی از مهمترین دستاوردهای من در همان سالهای تغییرات در ذوب آهن، حفظ انسجام بین نفرات تیم بسکتبال جوانان ایران بود که شاکلۀ اصلی آن را همان 7 نفر بازیکن اصفهانی در ذوب آهن تشکیل داده بودند و در نهایت به قهرمانی تیم جوانان ایران در مسابقات جوانان 2004 آسیا انجامید».
محسن صادقزاده با 9 بار قهرمانی در بسکتبال باشگاههای ایران از این حیث پرافتخارترین بازیکن بسکتبال ایران است. در سال 1383 بعد از گذشت بیش از 20 سال در عرصۀ فعالیتهای باشگاهی با ذوب آهن به کار خود در این تیم پایان داد.
وی دو بار با تیم متحول شده ذوب آهن در لیگ باشگاههای ایران به عنوان سوم دست یافت.
در خرداد 1383، محسن صادقزاده پس از جدایی از تیم ذوب آهن، با مسئولان تیم بسکتبال پتروشیمی بندرامام برای هدایت این تیم به توافق رسید.
در سالهای بعد برای هدایت بیم مازندران به شمال رفت.
همزمان با مربیگری در باشگاهها، صادقزاده از سال 1386، در کنار تیمهای ملی بود.
تیم ب ایران با هدایت محسن صادقزاده
در این سفر که نخستین دورۀ برگزاری اطلس اسپرت چین بود، رایکو ترومن سرمربی وقت تیم ملی به عنوان مشاور در کنار صادقزاده (سرمربی) و محسن شاهعلی (مربی)، تیم ب را همراهی کرده بود.
اعضای تیم ب ایران:
اصغر کاردوست، جابر روزبهانی، مسعود ایرانی، مهراد آتشی، علی باهران، محمدرضا اکبری، سعید داورپناه، مجتبی بردبار، حامد سهرابنژاد، کامران جمشیدوند و بابک کریمیان.
در روز 28 فروردین 1387، و در ماههای پیش از المپیک 2008 پکن، محسن صادقزاده با پیشنهاد فدراسیون بسکتبال در کنار رایکو ترومن سرمربی تیم ملی بسکتبال قرار گرفت.
«با محمود مشحون (رئیس فدراسیون) در خصوص حضور من در تیم ملی چندین بار صحبت کردیم. او شرایط کار در اردوها را برای من توضیح داد. به من گفت شرایط اردوها به این صورت است که شما فعلاً تا مقطع پیش از المپیک بمانید و بعد از آن هم تلاش میکنم تا همراه تیم باشید اما قولی نمیدهم. تصمیم با خود شماست. من ماندن در تیم ملی را انتخاب کردم چون دوست داشتم در کنار ترومن بیشتر یاد بگیرم و هنوز هم از انتخابی که کرده بودم، راضیام…».
یکی از بهترین تورنمنتهایی که در این دوره با حضور تیم ملی انجام پذیرفت در ایتالیا بود که تیم ایران موفق به شکست دادن تیم ب ایتالیا در خاک این کشور شد. همچنین صادقزاده تیم ملی را در سفر تدارکاتی به آمریکا همراهی کرد که رویارویی با تیمهای NBA در لیگ تابستانی این کشور تجربۀ جدیدی برای او بود.
در مهرماه 1388؛ محسن صادقزاده سرمربی تیم بسکتبال جوانان ایران شد. کار وی با تیم جوانان، پس از یک سال در روز جمعه 9 مهر 1389 با عنوان چهارمی آسیا به پایان رسید.
در سال 1390، محسن صادقزاده با مربیگری تیم فولاد ماهان دوباره به بسکتبال اصفهان بازگشت. تیم صادقزاده دو دوره پیاپی عنوان سوم لیگ برتر باشگاههای ایران را به دست آورد. پس از انصراف مهرام از جام باشگاههای غرب آسیا در سال 2013، تیم فولاد ماهان به اتفاق پتروشیمی بندرامام در این رقابتها که اواخر اردیبهشت 1392 در عراق برگزار شد، حضور یافت.
در بازیهای عراق، تیم چمپویل لبنان با تفاضل گل بیشتر اول، و دو تیم فولادماهان و پتروشیمی بندرامام دوم و سوم شدند. به همراه این تیمها، 4 تیم دهوک و الکرخه از عراق، الجیش سوریه و دانشگاه علوم کاربردی اردن در چهاردهمین دوره جام باشگاههای غرب آسیا حاضر بودند. با توجه به اینکه از هر کشور یک تیم به مرحلۀ نهایی مسابقات بسکتبال باشگاههای آسیا صعود میکرد، تیم اصفهانی به این مسابقات راه یافت.
شهریور 1392، محسن صادقزاده تیمش را برای بیست و چهارمین دوره مسابقات بسکتبال باشگاههای آسیا که در امان پایتخت اردن برگزار شد، آماده کرد.
«در فینال با قطر چندملیتی بازی کردیم. مهدی کامرانی، جواد داوری، سانی بچیروویچ، اوشین ساهاکیان و حامد حدادی را در ترکیب شروع کننده به میدان فرستادم».
این دیدار 84 بر 74 به سود فولاد ماهان پایان میپذیرد و صادقزاده بعد از مهران شاهینطبع (صباباتری 2008 – 2007 )، مصطفی هاشمی (مهرام 2010 – 2009 )، سومین مربی میشود که جام قهرمانی باشگاههای آسیا را در سال 2013 بالای سر میبرد. فولادماهان به عنوان نخستین تیم شهرستانی تاریخ بسکتبال ایران تا آن زمان، به مقام قهرمانی رسید.
قهرمانی تیم فولادماهان در باشگاههای آسیا
همراه با محمدرضا اکبری، مهدی شیرجنگ، آرن داوی، محمد ترابی، جواد داوری، جابر روزبهانی و مهراد آتشی.
فصل بعد، صادقزاده تیم پمینا اصفهان را به عنوان یکی دیگر از سرمایهگذاران در بسکتبال اصفهان معرفی کرد و هدایت این تیم را در لیگ برتر بسکتبال بر عهده گرفت. در سال 1393، لیگ برتر بسکتبال در دو شکل متفاوت «لیگ ملی» و «لیگ حرفهای» برگزار شد. به این ترتیب که تیمها در لیگ ملی بدون بازیکن خارجی و در لیگ حرفهای با بازیکنان خارجی به میدان رفتند.
پیش از آن و در دی ماه 1388، محسن صادقزاده با شرکت در مجمع انتخابات، برای چهار سال به عنوان رئیس هیئت بسکتبال استان اصفهان انتخاب شد.
وی در اردیبهشت 1393 برای بار دوم از میدان انتخابات اصفهان با پیروزی بیرون رفت.
محسن صادقزاده در سال 1395 همراه با خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرد. عضویت در انجمن ملی مربیان بسکتبال آمریکا از سال 2017 در پرتو اندیشههای پایهای در فلسفۀ بسکتبال صادقزاده شکل گرفت و به او در افق شناسایی و پرورش نیروها، دید وسیعتری بخشید.
صادقزاده در یک نگاه
– متولد 26 مهرماه سال 1345 اصفهان
– دارندۀ دو عنوان شنا در سطح استان تا نوجوانی
– مهاجرت به شهر تفت در استان یزد به دلیل شغل پدر و از سوم ابتدایی به بعد برگشت به اصفهان و ادامۀ تحصیل در مدرسۀ هراتی.
– شروع بسکتبال از مقطع سوم راهنمایی به تشویق شورشی معلم ورزش و بسکتبال زیر نظر نظر کدخدایی معلم ورزش در دوران دبیرستان.
– در مسابقات آموزشگاههای استان زیر نظر حسن دوازدهامامی مربی ناحیۀ سه اصفهان.
– در مسابقات آموزشگاههای ایران با شهامتنژاد وابوالفضل یاوری. (قهرمانی و کسب عناوین متعدد با تیمهای آموزشگاهی تا سال 1364)
– معرفی به باشگاه سپاهان (1365 – 1361 )
– معرفی به تیم پاس تهران برای سربازی، جزو برترینهای باشگاههای تهران و مسابقات نیروهای مسلح با تیم شهربانی (1367 – 1365 )
– قبولی در رشتۀ تربیت بدنی در دانشگاه اصفهان (قهرمانی در مسابقات دانشگاهها)
تیمهای بسکتبال استان اصفهان و مقامهای به دست آمده ( به عنوان بازیکن و مربی):
– مسابقات نوجوانان دسته دوم ایران در بروجن مقام اول (1362)
– مسابقات جوانان دسته دوم ایران در زنجان مقام او ل، و بزرگسالان دسته یک در ساری عنوان دهم بین 10 تیم (1363)
– مسابقات بزرگسالان دسته دوم کشوردر ارومیه مقام او ل و مقام دوم جوانان دسته یک کشور در رشت (1364)
– مسابقات بزرگسالان دسته یک کشور در تهران مقام دوم (1365) و مقام دوم بزرگسالان کشور در بابل (1367)
– لیگ ایران مقام قهرمانی با تیم شهرداری اصفهان (1369)، قهرمانی با ذوب آهن (1373 – 1372 – 1371 و 1370)
– نایب قهرمانی با ذوب آهن (1374)
– قهرمانی با ذوب آهن (1375)
– نایب قهرمانی با ذوب آهن (1376)
– قهرمانی با ذوب آهن ( 1378 – 1377)
– ورزشکار برتر بسکتبال در اولین جشنواره انتخاب ورزشکار برتر سال 1378 بر اساس رأی نویسندگان، مفسران و عکاسان ورزشی کشور
– دو بار قهرمانی با ذوب آهن به عنوان بازیکن و سرمربی ( 1380 – 1379 )
– دو بار مقام سوم لیگ برتر با ذوب آهن به عنوان بازیکن – سرمربی و سال بعد سرمربی ( 1382 – 1381 )
– سرمربی پتروشیمی بندرامام (1383)
– سرمربی تیم ذوب آهن (1384)
– سرمربی تیم ذوب آهن، مقام سوم (1385) و چهارم (1386)
– سرمربی تیم فولادماهان اصفهان و دو بار مقام سوم ( فصل 1391 و 92) و پنجم (1392 و 93)
– سرمربی تیم پمینا اصفهان (1394 – 1393)
مسابقات بسکتبال باشگاههای آسیا
– عنوان چهارم با تیم بسکتبال شهرداری اصفهان (1369)
– چندین دوره حضور در باشگاههای آسیا و غرب آسیا با ذوب آهن ( 1379 – 1374 )
– سرمربی تیم فولادماهان در مسابقات باشگاههای غرب آسیا در عراق و کسب رتبۀ دوم ( 1392) و قهرمان باشگاههای آسیا با همان تیم (1392)
تیمهای ملی (بازیکن):
– نخستین حضور در اردوی تیمهای ملی بسکتبال، در سال 1364 پیش از مسابقات جام ملتهای 1985 آسیا در تایلند. (بنا بر عدم رضایت پدر اعزام نشد)
– عضو تیم جوانان ایران (1365 – 1364 )
– بازیکن تیم ملی بسکتبال در مسابقات بینالمللی مشهد و کسب رتبۀ نخست مسابقات اسلم دانک (1365)
– بازیکن تیم ارتش ایران در مسابقات حلب سوریه (1366)
– بازیکن تیم ملی بسکتبال پیش از جام ملتهای 1987 آسیا در تایلند (1366 تیم اعزام نشد)
– شرکت با تیم ملی بسکتبال در مسابقات مقدماتی جهانی در کره جنوبی (1367)
– حضور در جام ملتهای 1989 چین (1368) با کسب عنوان پنجم و بهترین ریباندر مسابقات.
– بازیکن تیم ملی در بازیهای آسیایی 1990 پکن، جام ملتهای 1991 کوبه ژاپن، جام ملتهای 1993 جاکارتا با کسب عنوان چهارم، بازیهای آسیایی 1994 هیروشیما ژاپن، بازیهای آسیایی 1998 بانکوک. با چندین دوره حضور در مسابقات غرب آسیا تا پیش از این تاریخ (1377).
– هفت سال کاپیتان تیم ملی بسکتبال
– خداحافظی رسمی از بازیهای ملی و باشگاهی در سال 1380 و در جریان مسابقات بینالمللی ورزش و ملتها در تهران ( از بازی ملی) و در سال 1381 ( از بازیهای باشگاهی).
– از سال 1380 به مدت 8 سال به عنوان مربی تیمهای ملی و باشگاهی در غرب آسیا.
مربیگری ملی
– سرمربی تیم بسکتبال جوانان ایران (1381) که در پی اعتراض مسئولان ذوب آهن به حضور وی در این تیم همزمان با هدایت تیم بسکتبال ذوب آهن، مجبور به ترک اردوی تیم جوانان شد.
– حضور متناوب در تیم ب ایران به عنوان سرمربی ( 1386 – 1384 )
– سرمربی تیم ب ایران و نایب قهرمانی با این تیم در مسابقات اطلس چین ( 1386)
– مربی تیم ملی در کلیۀ اردوها و مسابقات تیم ملی تا پیش از المپیک 2008 پکن.
– سرمربی تیم بسکتبال جوانان ایران در مسابقات غرب آسیا (لبنان) و مسابقات مرحلۀ نهایی آسیا (یمن)
فدراسیون بسکتبال
– عضو سازمان لیگ برتر بسکتبال، عضو سازمان تیمهای ملی بسکتبال، عضو کمیتۀ مربیان و مدرس بسکتبال.
بسکتبال اصفهان
– ریاست هیئت بسکتبال استان (از سال 1388 تا 1395).
تیم ایران در مسابقههای ارتشها در سوریه (1987):
علیاکبر شیریان، کاظم محنایی، مرتضی سوسنآبادی، محمد کساییپور، فرزاد کوهیان، نوریک مگردچیان، محسن صادقزاده، حسین عرفانیان دانشور، سعید علیآبادی، یوری کوالیف، علی شکوری و امیر فخرآوران. رضا کشاورز(مربی)، اسدالله واله (سرپرست) و مهدی مکری (داور).
محسن صادقزاده شماره (14) نفر اول ایستاده از چپ.
منبع: کتاب «داستان یک قرن» نوشته افشین رضاپور