قرار است نشستهای بررسی برنامههای فدراسیونها تا بازیهای آسیایی ناگویا برگزار شود. تا جایی که ما در جریان اوضاع و احوال یک فدراسیون هستیم و صحبتهای برخی مسئولین را در خصوص همان یک فدراسیون میشنویم آقایان بدون اطلاع از وضعیت بسکتبال حرف میزنند.
در بین افرادی که در روز بررسی برنامههای فدراسیون بسکتبال موضع درستی داشتند احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان بود. وی از «تیم بسکتبال بانوان برای حضور در بازیهای آسیایی ناگویا» حمایت کرد. در بُعد همگانی گفت : «اگر میخواهیم موفق شویم باید این رشته فراگیر شود و در کوچهها و پارکها رواج داشته باشد».
در مورد «عدم پشتوانهسازی»، با وزیر ورزش و جوانان مخالفم و قبلاً دلایل خودم را نوشتم. مشکل پشتوانهسازی نداریم، بلکه سوءمدیریت در استفاده از منابع انسانی طی 34 ماه گذشته منجر به عمرسوزی و فرصتسوزی رد بسکتبال شده است.
«سوءمدیریت» با القای «پشتوانه» نداریم مرز باریکی دارد. وزیر و مشاورانش فرق بین این دو مقوله را باید در تبلیغات رسانهای فدراسیون بسکتبال از یکدیگر جدا کنند.
محمود خسرویوفا چه گفت؟
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: «بعد از رفتن مرحوم محمود مشحون از فدراسیون، بسکتبال افت کرد».
دوستی خسرویوفا با مشحون سابقهای دیرینه داشت. حتی در ماجرای فروش ساختمان گاندی صحبتهایی از مشارکت تجاری این دو سر زبانها بود.
آقای خسرویوفا! دوران 15 ساله محمود مشحون ما فقط یک بار 2008 المپیک رفتیم و با وجود نسل طلایی در اوج، المپیکهای 2012 و 2016 را از دست دادیم. اما دورهی 4 ساله طباطبایی تیم ملی بسکتبال به عنوان بهترین تیم آسیایی به المپیک 2020 صعود کرد.
برای رئیس کمیته المپیک یک مملکت خوب نیست نداند کجاها و چطوری به المپیک رفتیم یا نرفتیم.
انتظار برای از سرگیری دوران «خوب» بسکتبال بانوان
فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان در حوزهی کاری خودش مطلع است: «روند خوبی در بانوان ایجاد شده بود که توقف داشت».
بله در دورهی قبلی فدراسیون تعداد تیمهای بانوان به 13 تیم هم رسیده بود اما الان از لیگ دو و زیر گروه تیم اضافه کردهاند شده 8 تا! دوره قبلی تیم دختران سه نفره به جاکارتا اعزام شد.
بانوان سه نفره ایران سال 1397 در غرب آسیا قهرمان شدند. ظرفیتهایی وجود دارد اما با روند کنونی بسکتبال نگرانیها بیشتر از گذشته شده است.
آقای داورزنی مشاور وزیر ورزش و جوانان نیز از 20 سال پیش از رفتن مشحون یاد کرد و با بی اطلاعی از دورهی 4 سالهی طباطبایی گذشت! دوران خودتان در معاونت ورزش قهرمانی بود. خبر ندارید؟
الان من بنویسم شما در والیبال هیچ کاری نکردهاید هر چه بود از دوران یزدانیخرم بود؟ ناسلامتی شما مشاور وزیر هستید باید اطلاعات به روز بدهید. شما به مؤفقیتهای بسکتبال در دورهای که خودتان معاون ورزش قهرمانی بودهاید ارج نمینهید؟
چطور بهترین تیم آسیا از جام جهانی 2019، سهمیه المپیک 2020، نقره بازیهای آسیایی و برنز سهنفره بازیهای آسیایی 2018، تک مدال جهانی بانوان در مسابقات مهارتهای 2019 هلند و… نمیبینید و فقط غضنفری تا پایان دوره مشحون را دیدهاید؟
به قول خسرویوفا شما هم از «تیم خوب حرفهای»! یا «روند خوب بسکتبال» با فدراسیون کنونی بگویید.
با عنوان سی و یکم بین 32 تیم جام جهانی و از دست دادن سهمیه المپیک 2024، از دست دادن مدال بازیهای آسیایی 2022 بعد از مدالهای 2006، 2010، 2014 و 2018، همچنین مدال کاپ آسیا 2022 بعد از 2007، 2009، 2013، 2015، 2017 و …
علی رغبتی مشاور وزیر ورزش گفت: «انتظار این است که بسکتبال بتواند در بازیهای آسیایی ۳ مدال با محوریت یک مدال طلا به دست آورد و بتواند برای لسآنجلس کسب سهمیه کند».
از بازیهای آسیایی 2018 مدال نقره بسکتبال و برنز سهنفره داریم که جفتش را دوره داوری از دست دادیم. بسکتبال ایران در نسبت با بسکتبال بازیهای آسیایی، در هر دورهای قدرت تثبیت شدهای دارد و نتیجه نگرفتن در آن حاصل سوءمدیریت است.
البته رغبتی از داشتن برنامهی بلندمدت که به نظر وزارت ورزش رسیده هم گفت اما ما فقط در یک مورد آن هم تیم ملی، تا 9 ماه قبل از بازی با قطر برنامهای ندیدیم و بعد از 18 سال به قطر باختیم!
لطفاً فدراسیون بسکتبال برنامهاش تا 2034 را منتشر کند.
ایضاً در مورد برنامهریزی مشترک با آموزش و پرورش مشتاقیم تا این برنامه از سوی رسانههای فدراسیون به اطلاع عموم برسد.
(نقل قولها از سایت فدراسیون بسکتبال برداشته شد).