داریوش نبوی

داریوش نبوی

داریوش نبوی مربی بسکتبال که در مرداد 1398 در 75 سالگی درگذشت.
وی متولد 1323 بود.

داریوش نبوی از 12 سالگی بسکتبال را در باشگاه شاهین شروع کرد و 9 سال با پیراهن این تیم به میدان می‌آمد و با انحلال این باشگاه، به احترام پیراهن باشگاهی‌اش ترجیح داد در هیچ تیمی بازی نکند.

از همان سال‌ها یعنی از بیست و یک سالگی، کار مربیگری را شروع کرد و یک پای ثابت مربیگری تیم‌های مختلف بسکتبال بود.

مؤسس تیم بسکتبال ایران امروز.

عکس تیم بسکتبال ایران امروز

ایستاده از چپ:

زنده‌یاد داریوش نبوی (مربی)، رحمان صالحی (کاپیتان)، جمشید قاسمی، ناصر سلیمی، محمود بلندا، (؟)، مجید غمگسارنیا، زنده‌یاد جلال کازرونی و زنده‌یاد نصرالله معینی.

نشسته از چپ:

همایون مجیدیان، مسعود شهرام‌نژاد (ملا حاجی)، زنده‌یاد رضا کشاورز، فرزین غفوری و رئوف مشایخ.

ایران امروز در اواخر دهه ۴۰ توسط داریوش نبوى با حضور بازیکنان دبیرستانى پایه‌گذارى شد. وی سال‌ها مربی دانشگاهها از جمله دانشگاه تهران بود که در سال 1353 با این تیم قهرمان جام «سیمین شفیقی» کاپیتان فقید تیم ملی بسکتبال شد.

تیم دانشگاه تهران در همان سال
داریوش نبوی (مربی)، سهیلا روحانی، مهشید معیری، اما زرگریان، گالینا بدلی، فریده حقیقتی، شهلا روحانی (کاپیتان)، منیژه رصدی، سودابه علیخانی، منیژه حق‌مرادخان، فرزانه سادات فاضل، مهری سخندان، بتول سجادی و منیژه نوروزیان.

مربیانی مانند علی‌اکبر لطفی، هوسیک (آرارات)، جمشید شریعت‌نژاد، داریوش نبوی و … از اواخر دهۀ 40 به بعد، تیم‌های دختران و پسران را هدایت می‌کردند.

داریوش نبوی در زمان ریاست پرویز مصباح‌زاده در فدراسیون بسکتبال (1355)، به همراه گروهی از مربیان روانۀ دوره مربیگری در ایتالیا شدند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  تاریخچه بسکتبال نوجوانان آسیا / با مروری بر مسابقه‌های زیر 16 ساله‌های غرب آسیا

داریوش نبوی

حسن ذوالفقاری و داریوش نبوی در ایتالیا

مصطفی نستار از نخستین شاگردان مرحوم داریوش نبوی می‌گوید:
«آشنایی خانواده من با داریوش خان از قبل از موقع به دنیا آمدنم بود چون ما همسایه بودیم. از دوران طفولیت، داریوش خان را می‌دیدم و بعد از گرایش به بسکتبال تا پایان دوران بازی زیر چتر حمایت داریوش خان بودم. ایشان اولین تیم باشگاهی که درست کرد تیم ایرانِ امروز در حوالی سال 1348 بود. بازیکنان دانشگاهی و دبیرستانی را در این تیم دور هم جمع کرده بود. ایرانِ امروز باشگاهی در خیابان بهارستان بود که فقط از اسم آن استفاده کردیم تا در مسابقات شرکت کنیم».

وی با تیم دانشجویان دختر بسکتبال سفری به ترکیه داشت و تیم ب ایران را نیز در اوایل دهه 50 به جمهوری‌های شوروی برد.

نبوی در سال 1368 در تورنمنتی که به دعوت باشگاه مافس مجارستان برگزار شد سرمربی تیم ملی بسکتبال در این رقابت‌ها بود. وی در سال‌های 1381 و 1382 برای بار دوم سرمربی تیم ملی بسکتبال در رقابت‌های غرب آسیا شد.

داریوش نبوی سال‌ها هدایت تیم‌های تهران را در رقابت‌های قهرمانی کشور برعهده داشت و تیم «داریوش» را راه‌اندازی کرد. وی سرمربی تیم تهران در رقابت‌های اورال گریت روسیه در سال 1378 بود.

نبوی با تیم گسترش نیز اوائل دهه 70، قهرمان باشگاههای تهران شد.

آخرین قهرمانی نبوی با تیم پیشکسوتان تهران 16 تیر 1398 در رقابت‌های قهرمانی ایران در کرمانشاه به دست آمد.

داریوش نبوی
جعفریان، مرحوم شکوری و طباطبایی رئیس وقت فدراسیون بسکتبال چند روز قبل از درگذشت نبوی.

داریوش نبوی

سال ۱۳۴۹، تیم بسکتبال امید ایران در سفر به آذربایجان، ارمنستان و گرجستان (جمهوری‌های شوروی سابق).
کلیسای ایچ میاسین در ایروان ارمنستان یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای دنیا.
ایستاده از راست: امیر سبکتکین، حسین ستوده، جمشید قاسمی، عباس مقدس‌زاده (داور)، ریچارد بارسکا، محمد مدرسی، زنده‌یاد جعفر قره‌خانی و آرتوش اسکندری. نشسته از راست: مترجم تیم، جلال امجد (مربى)، زنده‌یاد حسن ذوالفقاری (داور)، زنده‌یاد داریوش نبوی (مربى)، مجید غمگسارنیا و رئوف مشایخ.
زنده‌یاد رضا کشاورز (مربى) در عکس غایب است.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  رضا اسماعیلی

دیدگاهتان را بنویسید