در نشست وزیر ورزش با اعضای فدراسیون چه گذشت؟ / جناب وزیر چالش بسکتبال سوءمدیریت است

در نشست وزیر ورزش با اعضای فدراسیون چه گذشت؟ / جناب وزیر چالش بسکتبال سوءمدیریت است

فدراسیون بسکتبال دوازدهمین فدراسیونی است که وضعیتش با حضور وزیر ورزش و جوانان و دیگر مقامات عالی ورزش کشور برای بازی‌های آسیایی ناگویا مورد بررسی قرار گرفت.

در فاصله 632 روز تا بازی‌های آسیایی، دیروز جلسه تخصصی بررسی وضعیت بسکتبال با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد.

علاوه بر جواد داوری و معزی‌فر رئیس و دبیر فدراسیون، فتانه ملک نایب رئیس، هادوی مدیر تیم‌های بانوان،  مسعود عماری کمیته سه‌نفره، آرازشی مدیر اجرایی استعدادیابی و محمد سیستانی مربی تیم نوجوانان در این نشست حضور داشتند.

سهراب کیهانی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون بسکتبال نیز از حاضران در این نشست بود.

فریده هادوی یکی از منتقدان فدراسیون قبلی در این نشست صحبت کرد. با وجود کسب سهمیه المپیک و مؤفقیت‌های بسکتبال در دوره‌ی فدراسیون قبلی، هادوی از منتقدان فدراسیون بود اما حالا به عنوان مدیر فنی تیم‌های ملی و پس از 33 ماه و بالغ بر 20 ناکامی در دوره ریاست جواد داوری، از انتقادات هادوی خبری نیست!

پروژه‌های علمی و پژوهشی این استادان هم در دو حالت تغییر می‌کند:

  • من در فدراسیون باشم و همراه و همسفر تیم‌ها
  • من در فدراسیون نباشم اما منتقد حتی نگهبان و آبدارچی فدراسیون!از نکات قابل توجه در این نشست اینکه در برنامه‌ریزی بازی‌های آسیایی، اعضای فدراسیون بسکتبال از «چالش استرالیا و نیوزلند» صحبت کردند!

استرالیا و نیوزلند در بازی‌های آسیایی نیستند. فقط در بازی‌های زیر نظر فیبا مثل کاپ آسیا و پنجره‌های جهانی هستند. بنابراین بسکتبال ایران در بازی‌های آسیایی شانس مدال دارد. دوره قبل (در دوره‌ی جواد داوری) بعد از کسب مدال‌های؛ 2006، 2010، 2014 و 2018 مدال بازی‌های آسیایی 2023 را از دست دادیم.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  بررسی بسکتبال ایران و تیم ملی در المپیک 2020 و بعد از المپیک

خدابیامرزد رفتگان شما را و خدا حفظ کند آقا رضی تنها بازمانده بازی‌های آسیایی 1951 دهلی‌نو را که یک برنز هم از آنجا داریم.

فدراسیون گفته استرالیا و نیوزلند چالش بسکتبال هستند.

آیا می‌دانید تیم ملی استرالیا به ایران نیامد و ما با باخت فنی که این تیم خورد در دوره‌ی جواد آقا سهمیه جام جهانی گرفتیم؟ بیچاره قزاق‌ها که دو بازی ما را برده بودند اما به لطف بازی نکردن استرالیا در تهران، ما رفتیم بالا!

آیا می‌دانید در بازی‌های قهرمانی جوانان آسیا که ایران میزبان بود استرالیا و نیوزلند اصلاً به تهران نیامدند! ما پنجم شدیم! بدون سهمیه جهانی!

آیا می‌دانید تیم نوجوانان که بازیکن به فرانسه و آمریکا و ترکیه صادر کرد با تغییرات کادر فنی و انتخاب سرمربی‌ای که چهار سال هیچ کجای بسکتبال نبود به هند باخت؟

آیا می‌دانید تیم دختران زیر 18 ساله‌های ایران در بین 7 تیم دسته دو آسیا به ساموآ باخت؟
آیا می‌دانید در دوره جواد داوری، پس از 18 سال به قطر باختیم؟

با این نتایج؛ آیا چالش بسکتبال ما استرالیا و نیوزلند هستند؟

تازه این دو تیم با غیبت‌های گاه و بی‌گاه‌شان فرصت‌های جهانی هم برای‌مان ساخته‌اند!

بازیکنان غیرآسیایی از 25 سال پیش تاکنون در تیم‌های ملی بازی می‌کنند و ‌پدیده‌ی نوظهوری نیست. بازیکنانی تبعه شده‌اند یا می‌شوند که در قیاس با ظرفیت‌های بسکتبال ایران پایین‌تر یا خیلی ارفاق کنیم در سطح بهترین‌های ما و نه بیشتر. به شرطی که در بسکتبال مدیریت درستی پیاده کنیم. با این همه ناکامی مسجل شده که سوءمدیریت ضعف و چالش اصلی بسکتبال است.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  فدراسیون بسکتبال و صدای منتقدانی که هر روز بلندتر می‌شود / دلهره‌های مجمع در خاکریز امید

هر چند وزارت ورزش و جوانان از همه‌ی فدراسیون‌ها برای بازی‌های آسیایی دو سال آینده برنامه می‌گیرد اما 13 ماه از این فدراسیون باقی‌مانده است که تاکنون مسیر سقوط همه جانبه را طی کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید