نگاهی به بسکتبال بانوان در کسب سهمیه دسته دو آسیا / قهرمان‌سازی با حرکت در مدار گذشته

نگاهی به بسکتبال بانوان در کسب سهمیه دسته دو آسیا / قهرمان‌سازی با حرکت در مدار گذشته

فدراسیون بسکتبال است مشغول انواع ساخت و ساز است! «نسل‌سازی»، «دستاوردسازی»، «سالن‌سازی» و «قهرمان‌سازی».

حماسه‌هایی که توسط فدراسیون بسکتبال یکی پس از دیگری خلق شده و با ژست افرادی که این عبارت‌سازی‌ها را باور کرده‌اند! دنبال می‌شود.

قضیه‌ی فدراسیون بسکتبال بیشتر شبیه به داستان «لباس نامرئی پادشاه» است. یک لباس نامرئی بر تن بسکتبال می‌کنند و هر دفعه پُز می‌دهند، چاپلوسی می‌کنند و با تملق‌گویی وانمود می‌کنند لباس جدید تن بسکتبال کرده‌اند!

در 38 ماه گذشته از فعالیت فدراسیون کنونی بارها در وصف جوانگرایی و پوست‌اندازی داستان «لباس نامرئی پادشاه» تکرار شده است اما چیزی به جز بزرگ‌نمایی و فریبکاری دیده نمی‌شود.

تازه‌ترین سناریوسازی خلق حماسه در بسکتبال، «قهرمان‌سازی» در مسابقه‌های انتخابی غرب آسیا دیوژن B یا انتخابی دسته دو بود. دو برد بانوان بسکتبال در اندازه‌ی خودش ارزشمند بود همچنین تلاش بازیکنان با پیروزی بر سوریه و اردن. این نتایج زیر مجوز راهیابی ایران به دسته دو بسکتبال آسیا را امضاء کرد اما متأسفانه فدراسیون بسکتبال مثل یکی دو مورد مشابه، با بزرگ‌نمایی بیش‌ از اندازه و ژست‌های هالیوودی، بار دیگر مسبب حاشیه‌های فراوان شد.

این مسابقه‌ها در هیچ سایت یا پیج رسمی از سوی فدراسیون منطقه‌ای بسکتبال غرب آسیا (وابا) بازتاب نداشت. پیج فدراسیون بسکتبال اردن، میزبان رقابت‌ها، چند فیلم و گزارش تصویری و نتیجه کار کرد اما در تمام پست‌های خود به طور مشترک نوشت «مسابقات انتخابی غرب آسیا کسب سهمیه دسته دو آسیا».

پس از دو برد ایران، تصاویری از جهت‌های مختلف با ژست‌های متنوع بیرون آمد که بانوان بسکتبال قهرمان غرب آسیا شدند!
جام و مدال‌های «یادبود» به سلیقه‌ی کشور میزبان نیز جام قهرمانی تلقی شد در صورتی که هیچ‌یک از پروتکل‌های اهدای جام و مدال مثل ایستادن بر سکوی قهرمانی رعایت نشد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  برنامه شماره 53 رادیو بسکتبال ایران – لرستان؛ آبشارهای سرمست و دشت لاله‌های واژگون

نظیر چنین اتفاقی نزدیک به سه سال پیش در رده‌ی سنی نوجوانان دختر ایران در دسته دو آسیا رقم خورد. رسانه‌ها همچون رقابت‌های انتخابی غرب آسیا، با اعتماد به رسانه‌های فدراسیون جواد داوری از صعود تاریخی تیم ایران به فینال آسیا خبر داده بودند!  فدراسیون به گونه‌ای این خبر را پوشش داد که پیام تبریک رئیس مجلس و حسن خمینی و وزیر امور خارجه را به همراه داشت!
اما اصل خبر چه بود؟
تیم نوجوانان دختر ایران در دسته دو به فیلیپین باخت و به دسته یک صعود نکرد!

این نتایج به ظاهر مقتدرانه و پیروزمندانه بسکتبال با جعل تاریخ و وارونه‌نمایی‌های فدراسیون بسکتبال هر بار و به شکلی تازه و موقت در شرایطی صورت می‌گیرد که این فدراسیون در 38 ماه گذشته رکورددار ناکامی در رویدادهای بین‌المللی با افت محسوس بسکتبال داخلی از جمله افول کمی و کیفی لیگ‌هاست.
لیگ بانوان در فصل گذشته در حد ضعیف‌ترین لیگ به نسبت سال‌های اخیر برگزار شد که با 5 تیمی تهرانی به زحمت 8 تیمی شد!

در ابتدای امسال ناکامی تاریخی تیم‌های زنان / مردان ایران در سه‌نفره کاپ آسیا به سایر شکست‌ها اضافه شد. تیم مردان در عین ناباوری بین 12 تیم یازدهم شد! زنان تا 12 تیم کاپ آسیا بالا نیامدند!

صعود از رقابت‌های انتخابی غرب آسیا در حالی توسط فدراسیون به کمک رسانه‌های همسو قهرمانی تلقی می‌شود تا از فشار بار روانی بسکتبال با نتایج ناامیدکننده از سوءمدیریت شدید فدراسیون بسکتبال کم کند.

تیم ملی بسکتبال بانوان با 9 بازیکن از دوره‌ی قبلی کاپ آسیا که 5 نفر آن را اعضای تیم 2019 تشکیل داده‌اند، همان نتایج نزدیک به 6 سال گذشته را مقابل اردن تکرار کرد. دو برد در سال 2019، یک برد در 2023 و پیروزی در دیدار دیشب مقابل اردن، حرکت در همان مدار گذشته را نشان می‌دهد. ایران با بازیکنانی بزرگ‌تر، پخته‌تر و با تجربه‌تر به نسبت سال‌های قبل، تهی بودن ژست‌های پیروزمندانه با جعل تاریخ و قهرمان‌سازی‌ و دستاوردسازی فدراسیون بسکتبال دوره‌ی جواد داوری را برملا می‌کند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  به بهانه شروع بسکتبال باشگاه‌های غرب آسیا

دیدگاهتان را بنویسید