آقای وزیر ورزش و جوانان
دو ناکامی دیگر به حدود ۳۰ ناکامی در بسکتبال اضافه شد
احمد دنیامالی را بدون فعالیتهای گذشتهاش در سایر ورزشها و سایر جاها، در این مدت به عنوان وزیر ورزش و جوانان، یک فرد دلسوز به ورزش دیدم.
نمیدانم حوزهی اختیارات وی تا چه میزان است چون هر کسی با اندک آشنایی با ورزش میداند اوضاع از چه قرار است بنابراین سعی میکنم از حوزهی کارشناسی در بسکتبال، نکاتی را با وی در میان بگذارم.
دنیامالی خودش گفته بسکتبال را دوست دارد. به اردوها میرود و امور بسکتبال را پیگیری میکند.همین دیروز در بازدید از اردوهای تیمهای دانشآموزی، برای دختران و پسران بسکتبال سهنفره صحبت کرد.
بسکتبال به نسبت دو دهه افتخارات ایران، امروز با تغییرات فراینده در جهان پیش میرود. سهنفره، شهریترین بازی جهان قلمداد میشود که کشورها به ویژه آن دسته که پیشینهی استعداد در بسکتبال ندارند، سهنفره را دستاورد مهم ورزش تلقی کرده، ابعاد جهانی آن را مورد توجه جدی و عمیق قرار دادهاند.
متأسفانه در ایران به دلیل سوءمدیریت شدید فدراسیون جواد داوری، سهنفره و بسکتبال به موازات هم در ورطهی ناکامی و شکست افتاده به گونهای که آینده هر دو بخش بازیهای المپیکی را تهدید میکند.
با وجود علاقمندی و گرایشهای خانوادهها و قشر نوجوان و جوان به بازی جمعی، اما متأسفانه با تصویرسازی جعلی و نوستالژیسازیهای بیربط با قلب واقعیت و بازی با کلمات مثل «پوستاندازی»، به جای قرار گرفتن در مسیر فرایندهی تحولات جهانی سهنفره و بسکتبال، شاهد بیشتر شدن فاصله ایران با رقبا هستیم که گوی سبقت را از ما ربودند.
تازهترین نشانههای این پسرفت، شکست تیمهای سهنفره مردان و زنان ایران است که دیروز در سنگاپور با ناکامی تیمهای ایران به پایان رسید.
این ناکامیها بازتابی از حقیقت است که توسط فدراسیون بسکتبال و رسانههای حامی شخص رئیس فدراسیون – چون ثابت کردهاند علاقهای به بسکتبال ندارند و هزینهای هم نمیدهند- تحریف میشود.
با وجود لیگهای بیبرنامه، فرسایشی و بدون خروجی، مربیان خارجی توصیهپذیر که فضای بسکتبال ملی را به بهشت دلالان تبدیل کرده است، فقط ناکامی روی ناکامی گذاشته میشود. بنابراین واجب است تا وزارت ورزش و جوانان یا کمیته ملی المپیک ورود کرده، حوزههای نظارتی بیشتر به امور فدراسیون بسکتبال بپردازند.
فدراسیون به کمک رسانههایی که درصدد تحریف و وارونمایی اتفاقات بسکتبال هستند، ظرف مدت ۳۷ ماه نزدیک به ۳۰ ناکامی در میدانهای بینالمللی به بار آورده است. آخرین همین ناکامی تیمهای سهنفره با حضور ملیپوشان بسکتبال چون با وجود سروصدا در سهنفره اصلاً در نگاه ملی و توسعهای سهنفرهای در کار نیست!
تغییرات و شتابزدگی در تمامی سطوح بدون ایدهی تغییر و پیشرفت و با وجود شوآف از جمله توسعه زیرساختی صورت میگیرد و مدام درصدد توجیه سوءمدیریت با هدررفت فرصتها و عمرسوزی استعدادهاست.
نمونهها بسیار است اما مجال اندک. فقط یک نمونه از استعدادها بازیکنی است که کاندیدای مراسم بارکشی NBA شد. از همان تیمی که بدترین عنوان تاریخ نوجوانان بسکتبال ایران در زمان فدراسیون کنونی به دست آمد!
چرا با وجود چنین سرمایههای انسانی، قادر به نتیجهگیری نیستیم؟ آقایان با دستکاری ذهن افراد توسط رسانههای وابسته، ناکارآمدی و سوءمدیریت را به ضعف استعدادیابی در گذشته و ساختن تصویر جعلی «پوستاندازی» نسبت میدهند!
امیدوارم جناب وزیر ورزش و جوانان در آغاز سال جدید به ناکامیهای بسکتبال ناشی از سؤمدیریت که متأسفانه با دو ناکامی دیگر مثل این ۳۷ ماه ادامهدار شده و بر نگرانی جامعه ورزش و بسکتبال افزوده و به ویژه باعث نومیدی نوجوانان و جوانان با گستردگی جامعه مخاطب بسکتبال شده است، تدبیری ویژه بیندیشند.
همچنین در ماههای باقیمانده تا مجمع انتخابی بسکتبال، حوزههای نظارتی و حساسیت مراجع ذیصلاح بر رسانههای وابسته با افراد فاقد دغدغههای بسکتبال را بیشتر کنند.
آقای وزیر! مراقب باشید چون «فریبکاری» با ادا و ادعاهای واهی تحول در بسکتبال صورت میگیرد اما طبل توخالی است. از نقره و برنز بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا و بهترین تیم آسیایی جام جهانی و المپیک ۲۰۲۰ در فدراسیون طباطبایی، تا ناکامی فدراسیون داوری در بازیهای آسیایی هانگژو را بررسی کنید. شکست تاریخی در جام جهانی را و …. ادامهی این مسیر با همین دست فرمان و با ناکامیهای بیشتر وحشتافزاست. شواهد زیاد است. بخواهید با سند و مدرک خدمت میرسم.
افشین رضاپور / فعال رسانهای بسکتبال
۱۰ فروردین ۱۴۰۴
مدیر و مسئول سایت خانه بسکتبال ایران
پیج اینستاگرام کاوش بسکتبال
کانال تلگرام؛ @Kavoshbasketball