پرسش «مسأله اصلی بسکتبال ایران چیست»؟ با محوریت همه صاحبان اندیشه در بسکتبال اعم از دانشگاهیان و متخصصان این ورزش همچنین اعضای مجمع و کاندیداهای محترم انتخابات ریاست فدراسیون بسکتبال به بوته نقد و بررسی گذاشته شود.
مقالات و پژوهشهای در این زمینه و نتایج تحلیلی حاصل از آن در اختیار بالادستیها (وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک) قرار بگیرد تا در کلیت یک طرح ملی دیده شود.
از الگوهای کشورهای منتخب استفاده کنیم و در راستای ایجاد مراوادت و ارتباطات بینالمللی بسکتبال با آنها بکوشیم.
هیئتهای استانی
هیئتهای استانی از ارکان اساسی در مجمع انتخابات فدراسیونهای ورزشی بشمار میروند. در مجمع انتخابی ریاست فدراسیون بسکتبال نیز هیئتهای استانی (31 استان) نقش اساسی در آرای مجمع دارند اما هیئتها در طول چهار سال دوره یک فدراسیون چه نقشهایی را باید ایفا کنند؟ هیئتهای رأی محور یا برنامه محور؟ عوامل ثبات هیئتهای استانی کدام است؟ هیئتهای استانی بنا به وظیفه و مأموریت خود چه تعداد نیروهای بومی را پرورش و رشد میدهند؟
یکی از پیشنیازهای پیشرفت بسکتبال اعتلای فعالیتهای استانی است که باید چارچوب فعالیتهای آنها را به حلقههای متصل سازندگی تغییر داد.
در مورد «سازندگی» در هیئتهای استانی نباید شتاب به خرج داد زیرا هدف؛ رشد تدریجی است که در آن فقط نتیجه مد نظر نیست بلکه فرایند رشد و پیشرفت بسکتبال در نظر گرفته میشود.
همچنین همسو با مربیان متخصص و کارآمد که باید در فرایند برنامههای آموزشی قرار بگیرند ما به «آموزش مدیران» در سطوح مختلف بسکتبال استانها نیاز داریم.
مدیران نتیجهگرا یا مدیرانی که فکر سازندگی دارند و زیرساختهای لازم را در این زمینه فراهم میکنند.
انتخابات بسکتبال (فدراسیون یا هیئتها) فقط به منزلهی انتخاب رئیس برای یک دوره چهار ساله نیست بلکه در کنار آن و حتی در طول دوره مدیریت سطح کلان بسکتبال باید روی توان هیئتهای استانی و شیوهی مدیریت منابع توسط آنها متمرکز بود…
پایان قسمت سوم…
مجموعه این مباحث را هر روز در سایت خانه بسکتبال ایران دنبال کنید.