محمود مشحون در بازگرداندن زنان به «بسکتبال بین‌المللی» نقشی نداشت

محمود مشحون در بازگرداندن زنان به «بسکتبال بین‌المللی» نقشی نداشت

یکی از اشتباههای شایع بعد از مرگ مشحون، نسبت دادن حضور زنان ایران در بسکتبال بین‌المللی به محمود مشحون است.

بسکتبال بانوان در زمستان 1395، به عنوان یک «مطالبه اجتماعی» رونق حیرت‌انگیزی یافت. پس از سفر تیم سه نفره دختران به عشق‌آباد ترکمنستان.
گفتند تیم‌ها روسری سر نکرده بودند و موزیک پخش شد و رقص بود که همین برای دختران ایرانی حاشیه شد. محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال آن زمان این سفر را گردن نگرفت.
«بدون هماهنگی با فدراسیون رفتند»! قرار شد کمیته انضباطی تشکیل بدهد اما مردم از طریق بزرگراههای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی از دختران حمایت کردند و مانع شدند. وزارت ورزش گفت نکنید! محمود مشحون از ایده‌ی تنبیهی که این جور مواقع داشت برگشت در مقابل دستور بالادستی‌ها گفت چشم! وزارت ورزش و جوانان دوره سلطانی‌فر، در آخرهای مهلت دو ساله فیبا دستور نامه به فیبا داد، فدراسیون نوشت. برای رفع ممنوعیت پوشش سر و….

یکی از اشتباه‌های شایع بعد از مرگ مشحون این است که گفته شد مشحون «زنان را به بسکتبال بین‌المللی برگرداند»! در صورتی که دو سال از کنگره جهانی و کارزار‌های جهانی که راه افتاده بود گذشته بود! حتی لبران جیمز حمایت کرد. برای مسلمانان و سیک‌های هند و…. فیبا برای دیدار نمادین هیچ کجا بهتر از ایران پیدا نکرده بود.

محمود مشحون در بازگرداندن زنان به «بسکتبال بین‌المللی» نقشی نداشت
فدراسیون بسکتبال بنا بر تصمیم هیئت مرکزی فیبا و جلوی چشم نماینده فیبا یک بازی نمادین در تهران بین دو تیم تهرانی گذاشت و سپس این نهاد بین‌المللی رفع ممنوعیت پوشش سر را در بهار 1396 اعلام کرد.

این ماجرا در حالت بسیار سیاسی به نفع دولت تدبیر و امید حسن روحانی مصادره شد. در جایی پای سلطانی‌فر وزیر ورزش وقت به میان آمد که بسکتبال زنان را به میدان بین‌المللی بازگرداند و در جایی دیگر هم نام مشحون که هر دو مورد نادرست است. ایران در کنار سایر فعالیت‌ها از جمله فدراسیون‌های ملی در طرح جهانی فیبا از سال 1393، در اواخر سال 1395 و در پی ِ فشارها و مطالبات اجتماعی بسکتبال دختران یک نامه نوشت و فرستاد. در ادامه بررسی‌های همان طرح جهانی، فیبا استفاده از روسری را در بهار 1396 تصویب کرد. همین! اگر کار دست امثال مشحون بود که دختران را پس از همان سفر عشق‌آباد محروم کرده بود!

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  بسکتبال یک پدر بیشتر ندارد؛ فریدون شریف‌زاده / وقتی می‌گوییم «بسکتبال نوین»؛ نوین‌اش کو؟

محمود مشحون در بازگرداندن زنان به «بسکتبال بین‌المللی» نقشی نداشت
بسکتبال بانوان در یک کارزار و نهضت جهانی و بعد از کنگره 2014 فیبا، در سال آخر ریاست محمود مشحون مجوز گرفت.

«فیبا در سپتامبر 2014 روند بازنگری قانون پوشش سر خود را آغاز کرد. با استثناهایی که در سطح ملی به عنوان بخشی از یک دوره آزمایشی دو ساله اعطا شد… هیئت مرکزی فیبا گزارشی دریافت کرد که پس از بررسی آن، اصلاح قانون را بررسی کرد».
هنگ کنگ – گزارش فیبا

«نمایندگانی از 139 فدراسیون ملی گرد هم‌آمدند تا به اتفاق آراء به بازیکنان اجازه استفاده از روسری بدهند». همان گزارش

یک مورد دیگر از اختلال بسکتبال بین‌المللی زنان در دوره مشحون اینکه؛ فدراسیون به فیباآسیا بدهی داشت…
 «تیم بسکتبال دختران ایران که برای نخستین بار پس از 37 سال قرار بود در یک رویداد رسمی حضور داشته باشد به علت بدهی فدراسیون به فیبا، از برنامه بازی‌های زیر 16 سال آسیا کنار گذاشته شد». منابع / مهر 1396

«گفته می‌شود این موضوع بخاطر بدهی حدودا 325 هزاردلاری فدراسیون بسکتبال ایران به فدراسیون جهانی است». منابع

فیبا جلوی حضور اولین تیم نوجوانان را که می‌خواست بعد از 40 سال در آسیا بازی کند، گرفت! گفت اول پول بعد بازی! حالا چرا فدراسیون مشحون به فیبا بدهکار شد و چرا فیبا با دختران برای تصفیه حساب گروکشی کرد! کسی نفهمید اما دختران در اولین دیدار رسمی بعد از سال 1356، با هول و ولا بالأخره در سال 1396 بازی کردند.

دیدگاهتان را بنویسید