از روز گذشته که فدراسیون بسکتبال اعلام کرد محسن فتحی به عضویت هیئت رئیسه این فدراسیون درآمده است، واکنشها به این انتصاب بالا گرفت.
به گزارش خانه بسکتبال ایران، محسن فتحی نماینده مردم کردستان در مجلس است. وی با خلف وعدههایی که انجام داد از چشم بسکتبالیستهای استان افتاد. یکی از وعدههای فتحی این بود که تیمهای کردستانی در لیگ برتر بسکتبال بازی کنند اما این گونه نشد.
تیم مردان هم اینک در مسابقات دسته اول باشگاههای ایران بازی میکند و تیم زنان نیز منحل شده و بازیکنان و سرمربی تیم فصل گذشته به سایر تیمها رفتند.
برخی منتقدان به انتصاب فتحی که داروساز است میگویند حضور او به عنوان نماینده استان در هیئت رئیسه فدراسیون بسکتبال چه تأثیری به حال بسکتبال کردستان دارد؟
کردستان یکی از قطبهای بسکتبال کشور بوده و استعدادهای بسیاری را به تیمهای ملی معرفی کرده است، اما در چند سال اخیر بهدلیل مدیریت ضعیف در این عرصه شاهد افول ورزش اول استان هستیم.
دردهای ورزش تاریخی کردستان تمامی ندارد، منظورمان بسکتبال است، همان ورزشی که مردان بی ادعای سنندجی در دهههای گذشته و بانوان نیز در یک دهه اخیر در آن افتخارآفرینی کردند، اما چه فایده که هماکنون هر ۲ در چاه بیتدبیری مدیران مربوطه در ورزش استان گرفتار شدهاند.
از مردان بسکتبالی استان بگذریم؛ چراکه در رسانههای مختلف مطالب بسیاری نگاشته شده است، اما بانوان بسکتبالیست کردستانی که همین سال گذشته نیز در لیگ برتر کشور حضور داشتهاند، در این روزهای سرد زمستانی در فضای تاریک مدیریتی و بدون حامی و تنها با توجه به عشق و علاقه در حال تمرین هستند، البته آنهم با بازیکنان تقریباً جوانی که تنها درخواستشان خاموش نشدن چراغ بسکتبال بانوان و حضور در لیگ یک کشوری است!
بهترینهای کردستان در این رشته امسال با وجود انتظار کشیدن تا دقیقه ۹۰ و در نهایت مسجل شدن عدم حضور نماینده بسکتبال بانوان استان در لیگ برتر کشور، به ناچار برای دیگر نمایندگان کشور در این سطح توپ میزنند تا این بار در نقش سفیران موفق ورزش کردستان عمل کنند.
گفتگوهایی را با سرمربی و یکی از بازیکنان سابق بسکتبال بانوان استان و همچنین نایب رئیس هیأت انجام دادیم تا ضمن مطلع شدن از دیدگاه و شرایط بسکتبال بانوان کردستان، پیشنهاد و یا راهکارهای احتمالی برای تغییر شرایط فعلی نیز ارائه شود.
استعداد داریم، مدیریت نداریم
سرمربی تیم بسکتبال بانوان استان کردستان در مورد وضعیت تیم بسکتبال بانوان در سال جاری گفت:
در تیر ماه مدیرکل ورزش و جوانان استان عنوان کرد امسال تیم بسکتبال بانوان با نام هیأت بسکتبال کامیاران در سوپر لیگ حضور خواهد داشت و ما از این کار استقبال کردیم، چون بهترین بازیکن ما یعنی آیدا گل محمدی، اهل کامیاران است.
سروه ضرغامیان افزود: ما فکر میکردیم امسال در سوپر لیگ حضور خواهیم داشت، اما تا شهریور ماه خبری نشد، بنده چند پیشنهاد از تیمهای دیگر داشتم و با مدیرکل ورزش و جوانان تماس گرفتم که آقای جولایی به صراحت عنوان کرد ما امسال در بخش بانوان نمیتوانیم تیمداری کنیم.
وی ادامه داد: این مشکل چند سال قبل برای تیم بسکتبال آقایان اتفاق افتاد و یک سال در لیگ حضور نداشتیم که یکسال تبدیل به چهار سال شد و عدم حضور تیم بسکتبال باعث بیانگیزگی در میان علاقهمندان به بسکتبال و در نهایت ردههای پایه ما ضعیف شد و در زمینه پشتوانه سازی نیز به مشکل خوردیم.
ضرغامیان اظهار داشت: بعد از اینکه مطمئن شدم مسئولان استانی نمیخواهند بانوان در لیگ بسکتبال حضور داشته باشند به همراه سه نفر از بازیکنان سنندجی با تیم بانوان گرگان که حامی آنها شهرداری است قرارداد بستیم و امسال در این تیم حضور داریم.
وی افزود: این تیم گرگانی چندین بازیکن غیر مربی را به خدمت گرفته یعنی از لحاظ بازیکن و مربی با مشکل مواجه هستند ولی در مقابل مدیریت بسیار خوبی دارند، این در حالی است که ما در کردستان بازیکن، مربی و استعداد داریم، اما مدیریت نداریم. اگر تیم کردستان با همین بضاعت خود در سوپرلیگ شرکت میکرد حتماً در میان سه تیم برتر بود.
سرمربی تیم بسکتبال بانوان استان گفت: در تیم فوتبال وچان نماینده کردستان در لیگ برتر فوتبال بانوان بیش از ۸۰ درصد بازیکنان غیربومی هستند، برای این تیم اسپانسر پیدا میشود!
ولی برای بسکتبال بانوان که ۱۰۰ در صد کادر و بازیکنان آن بومی هستند هیچکس حاضر نیست بهعنوان اسپانسر حامی این تیم باشد، شاید یکی از دلایل این امر به هیأت بسکتبال برگردد.
با انتخاب اشتباه مجمع، وضع ما بهتر از این نمیشود
وی ادامه داد: وقتی اعضای مجمع با رأی اشتباه خود کسی را به عنوان رئیس هیأت انتخاب میکنند که مشغله کاری در این ۲ سال داشته، دیگر نباید انتظار داشته باشیم وضعیت ما از این بهتر شود.
ضرغامیان خاطرنشان کرد: در حدود چهار ماهی که ما در گرگان هستیم در هفته حداقل سه روز رئیس هیأت در دفتر حضور دارد و پیگیر امورات بسکتبال است و این نشان میدهد که هیأت بسکتبال گرگان ساختار و صاحب دارد.
وی افزود: وقتی رئیس هیأت بسکتبال استان به هیأت نمیآید و حتی به نگهبانان اداره بهزیستی هم میگوید بسکتبالیستها را به اداره راه ندهید! دیگر چه انتظاری از این رئیس هیأت باید داشته باشیم.
ما کسی را انتخاب کردیم و انتظار داشتیم که حداقل در ماه ۲ بار در هیأت حضور داشته باشد و پیگیر امورات شود، نه کسی که نتوانیم او را ملاقات کنیم.
سرمربی فصل گذشته تیم بسکتبال بانوان کردستان در مورد شرایط آن تیم در سال گذشته گفت:
سال گذشته با ۲ بازیکن غیربومی در سوپر لیگ حضور داشتیم و تا پایان نیم فصل اول در میان سه تیم برتر قرار داشتیم تا اینکه هیچ پولی به بازیکنان پرداخت نشد، وقتی بازیکنان غیربومی بهدنبال گرفتن مبلغ قرارداد خود بودند تازه متوجه شدیم که قرارداد کادر و بازیکنان تیم کردستان به فدراسیون بسکتبال ارائه نشده است!
یعنی فدراسیون در یک اقدام اشتباه بدون اینکه قرارداد بازیکنان را دریافت کنند برای آنان کارت بازی صادر کرده بود.
وی افزود: به علت اینکه قرارداد مالی بازیکنان به فدراسیون ارسال نشده بود هیچکدام از بازیکنان نتوانستند به حق خود برسند و پرونده شکایت آنان در فدراسیون بسکتبال همچنان مفتوح است. این در حالی است که کل مبلغ قرارداد بازیکنان و کادر فنی در سال گذشته ۹۰ میلیون تومان بود.
حضور در لیگ بهتر از نبودن است
ضرغامیان در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر کردستان میتواند در لیگ دسته یک حضور داشته باشد، گفت:
از بازیکنان سال گذشته که در سوپرلیگ حضور داشتند، مونس علی پناه، پریسا کرمی و سیران قادرنژاد در تیم گرگان هستند، آیدا گل محمدی در مهرام و کیژان شکری برای تیم پالایش گاز بازی خواهند کرد.
وی افزود: اگر قرار باشد کردستان در لیگ دسته یک حضور داشته باشد بیش از ۸۰ درصد این تیم را بازیکنان باشگاه تیروژ که من راه اندازی کردم تشکیل میدهند که اکثر آنها متولد سال ۸۵ به بعد هستند.
ضرغامیان تصریح کرد: مشکل این تیم بازیکن نیست بلکه مربی است چون به چند نفر از مربیان پیشنهاد دادهاند که هیچ کدام قبول نکردهاند، اما با تمام این شرایط حضور نماینده کردستان در لیگ دسته یک بهتر از عدم حضور است.
مدیران خواهان حضور بانوان در سوپر لیگ نبودند
مونس علی پناه، بسکتبالیست سنندجی که امسال برای تیم گرگان بازی میکند در مورد شرایط تیم بانوان در سال گذشته گفت: سالیان سال است که یک رئیس هیأت مؤثر در بسکتبال نداشتهایم!
برای نمونه اگر بخواهید رئیس هیأت فعلی یک نامه را برای شما امضا کند باید ساعتها پشت در اتاقش منتظر باشید تا اجازه بدهند وی را ببینیم.
وی افزود: در چند سال گذشته با کمک مدیرکل ورزش و جوانان در لیگ حضور داشتهایم و همیشه توجه ویژه ای به تیم بسکتبال بانوان داشتند، اما متأسفانه امسال مدیرکل هم نسبت به این تیم کم لطف شده و حتی جواب تلفن ما را هم نمیدهد.
علی پناه ادامه داد: سال گذشته بازیکنان حدود ۵۰ درصد از قرارداد مالی خود را دریافت کردند و چون قرارداد ما در فدراسیون ثبت نشده است، نمیتوانیم مابقی پول قرارداد را بگیریم.
حتی برای تهیه پول لباس تیم در سوپر لیگ آقای جولایی گفتند شما خودتان تهیه کنید من بعد از سه روز به شما پرداخت میکنم. من و خانم ضرغامیان مبلغ ۱۱ میلیون تومان پول لباس تیم را پرداخت کردیم، اما پس از بارها نامه نگاری بیش از ۱۸ ماه است که نتوانستیم طلب خود را وصول کنیم.
این بسکتبالیست کردستانی با مقایسه شرایط تیم گرگان و تیم کردستان، گفت: تفاوت این ۲ تیم از زمین تا آسمان است. در اینجا برای بازیکن و کادر فنی عزت و احترام قائل هستند و هر فردی وظیفه خود را به درستی انجام میدهد.
بازیکن و یا مربی به دنبال تدارکات و انجام امورات تیم نیستند، سلسله مراتب بر خلاف کردستان در این اینجا بهخوبی رعایت میشود این در حالی است حامی تیم گرگان، شهرداری است حالا شما تیمهایی را در نظر بگیرید که شرکتهای خصوصی اسپانسر آنها هستند.
وی اظهار کرد: ما سالها برای اعتلای بسکتبال بانوان استان تلاش کردیم و در حال حاضر بانوان بسکتبالیست کردستانی در تیمهای سوپر لیگ بازی میکنند، اما دوست داشتند برای تیم استان خود بازی کنند، متأسفانه مسئولین نخواستند این تیم را حمایت کنند.
مدیران ورزش پاسخگوی ما نیستند
نایب رئیس هیأت بسکتبال کردستان در مورد شرایط حضور تیم بسکتبال در سوپر لیگ سال گذشته گفت: قبل از اعلام آمادگی برای حضور در سوپر لیگ سال گذشته برآورد کرده بودیم که حدود ۴۰۰ میلیون تومان نیاز داریم، اما چون اسپانسر نداشتیم اداره کل ورزش و جوانان اعلام کرد فقط میتواند تا سقف ۱۰۰ میلیون به این تیم کمک کند.
سونیا درویشی افزود: بر این اساس تصمیم گرفتیم در لیگ یک حضور داشته باشیم و حتی اسم نماینده استان در جدول لیگ یک هم قرار گرفت، اما دوباره تصمیم گرفته شد در سوپر لیگ حضور داشته باشیم، اما با هزینه بسیار کم و در نهایت تیم خانه بسکتبال کردستان در سوپر لیگ سال گذشته شرکت کرد.
حضور در سوپرلیگ بدون ثبت در فدراسیون!
درویشی در مورد هزینه و قرارداد تیم در سال گذشته اظهار کرد: قرار شد اداره کل ورزش و جوانان ۱۰۰ میلیون تومان کمک کند و هزینههای دیگر هم توسط هیأت استان تأمین شود.
وی افزود: قرارداد کادر و بازیکنان تیم کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود که از این مبلغ تاکنون ۵۵ میلیون تومان بابت قرارداد و پاداش به اعضای تیم پرداخت شده است.
درویشی خاطرنشان کرد: نکته جالب در مورد قرارداد بازیکنان این است که چون این قراردادها توسط رئیس هیأت استان که مسئول تیم بود امضا نشده، قرارداد بازیکنان به فدراسیون ارسال نشد و به واقع تیم ما سال گذشته بدون ثبت قرارداد در فدراسیون توانست در سوپرلیگ کشور بازی کند که این کار هم با رایزنی یک از اعضای هیأت استان با فدراسیون انجام شد!
نایب رئیس هیأت بسکتبال استان در مورد شرایط این تیم برای حضور در لیگ یک امسال گفت:
سال گذشته ما هفت بازیکن بومی داشتیم که توان بازی در سوپر لیگ را داشتند و حتی در جلسات تمرین بازیکنان ما به ۱۰ نفر نمیرسیدند به واقع توان حضور در سوپر لیگ را نداشتیم و برای تقویت تیم مجبور شدیم سه بازیکن غیربومی را به خدمت بگیریم.
درویشی افزود: پس از اتمام مسابقات صحبتهایی شد که سال آینده با اسپانسری دانشگاه پیام نور در سوپرلیگ حضور خواهیم داشت که فقط در حد صحبت باقی ماند، بعد یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد تیم اگر با نام کامیاران باشد من اسپانسر تیم خواهم شد که ما هیچ اقدام خاصی از این نماینده ندیدیم!
تنها سه مربی درجه یک داریم
درویشی ادامه داد: وقتی سرمربی و ۶ بازیکن سال گذشته از حضور نماینده کردستان در لیگ ناامید شدند هر کدام جذب تیم استانهای دیگر شدند. اگر قرار باشد امسال در لیگ دسته یک بازی کنیم باید از بازیکنان جوان و نوجوانان که تجربه حضور در لیگ را ندارند استفاده کنیم و در زمینه مربی هم با مشکل مواجه هستیم.
وی افزود: متأسفانه به دلیل برنامههای نادرست هیأتهای گذشته در بحث آموزش و ارتقای مربیان، ما فقط سه مربی بانوان درجه یک داریم که خانم ضرغامیان در خارج از استان هستند و دو مربی دیگر هم حاضر به همکاری نیستند، لذا ناچار شدیم از یک مربی درجه ۲ برای تیم استفاده کنیم.
نایب رئیس هیأت بسکتبال استان کردستان تصریح کرد: بهدلیل عملکرد ضعیف هیأتهای گذشته در بحث پشتوانه سازی اکنون در رده بزرگسالان با کمبود بازیکن مواجه هستیم.
درویشی افزود: هم اکنون تیم مینی و نونهالان بسیار خوبی داریم که رفته رفته میتوانند ردههای جوانان و بزرگسالان را تقویت کنند.
وی اظهار کرد: در بحث مربی هم سال ۸۷ بنده به همراه چند نفر دیگر مدرک درجه سه را اخذ کردیم، اما تا سال ۹۸ خبری از برگزاری کلاس ارتقا در استان کردستان نبود.
وی به عدم نظارت بر کار هیأتها ورزشی اشاره کرد و گفت: حدود سه سال است در کادر هیأت فعالیت میکنم در این مدت هیچ نظارتی بر کار هیأت بسکتبال نبوده است به نحوی که حتی یک نفر نپرسیده بازیکنان شما کجا هستند و چه کار میکنند؟ یا این که چرا سال گذشته در سوپرلیگ بودید امسال هیچ تیمی ندارید؟
درویشی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نه رئیس هیأت جواب ما را میدهد نه اداره کل ورزش و جوانان، به واقع هیچکس پیگیر بخش بانوان نیست.
وی افزود: در میان جامعه بسکتبال هم به جای اینکه بزرگان این رشته از ما حمایت کنند به مانعی برای پیشرفت بسکتبال بانوان تبدیل شدهاند برای نمونه یک نفر را برای ارزیابی تیم انتخاب کردند که گفته این نفرات مبتدی هستند.
مگر این بازیکنان سال گذشته در لیگ بازی نکردند؟
مگر در سالهای گذشته در مسابقات کشوری حضور نداشتند؟
اتفاقاً این بازیکنان توان حضور در لیگ را دارند فقط کم تجربه هستند و نیاز دارند میدان ببینند و بازی کنند و به نظر ما امسال بهترین زمان برای میدان دادن به این بازیکنان است.
در حالی که ۳۰ آذر ماه به عنوان آخرین مهلت اعلام آمادگی تیمها برای شرکت در لیگ دسته اول بانوان تعیین شده بود. تا پایان وقت اداری هیچکدام از مسئولان حاضر به پاسخگویی و پیگیری موضوع برای تأمین ورودی و شرکت در مسابقات نبودند و تماسهای نایب رئیس و بازیکنان بی جواب ماند تا حضور این تیم به سرنوشت بسکتبال آقایان در سوپر لیگ بیانجامد.
اینک همگان منتظر خواهند ماند تا مشخص شود این وعده و پیگیری مدیرکل ورزش و جوانان استان برای بسکتبال بانوان قطعیت خواهد یافت یا مانند بسکتبال سوپرلیگ آقایان سرابی بیش نخواهد بود.
منبع : مهر
مدیران ورزشی کی پاسخگوی ما بودند