چرا از لیگ 13 تیمی بسکتبال بانوان به 8 تیم رسیدیم؟ / مرگ تدریجی یک رویا

چرا از لیگ 13 تیمی بسکتبال بانوان به 8 تیم رسیدیم؟ / مرگ تدریجی یک رویا

پس از لیگ برتر مردان، یکی از ضعیف‌ترین ادوار برگزاری لیگ برتر بسکتبال بانوان باشگاههای ایران را پیش‌بینی می‌کنیم.

لیگ برتر بسکتبال بانوان باشگاههای ایران با 8 تیم از امروز آغاز شد. علاوه بر مشکلات بسکتبال بانوان که تحت تأثیر مشکلات ورزش زنان ایران قرار دارد، فدراسیون بسکتبال همچون لیگ مردان در لیگ بانوان نیز کارنامه‌ای قابل دفاع ندارد.

کاهش تیم‌ها یکی از این مشکلات است. آن هم در همین لیگ سه چهار تیم با هم ادغام شده‌اند تا قدشان به اندازه‌ی لیگ برتر شود! با وجود این باز هم فاصله زیاد است!
لیگ برتر بانوان تحت تأثیر کرونا در سال 1399 با 13 تیم برگزار شد. امسال همچون لیگ مردان در این لیگ نیز تیم‌هایی بدون کیفیت و فقط برای پر کردن جدول برنامه بازی‌های هفتگی اضافه شدند که بازی‌های غیرقابل قبول و پایین‌تر از سطح لیگ برتر گویای این موضوع است.

تا همین چند سال پیش اسپانسرهای قوی مثل نامی‌نو، مهرام، شیمیدر و شهرداری گرگان جزو بهترین‌های لیگ بانوان بودند اما به تناوب از گردونه رقابت‌ها خارج شدند.
تیم‌های بانوان به باشگاههای غرب آسیا رفتند، سوم شدند، از لیگ برتر تیم 3به 3 قهرمان غرب آسیا شد و …همه چیز رنگ و بوی فعالیت و عزم مؤفقیت داشت.

پس از آبان 95 و در پی حضور تیم سه نفره دختران در ترکمنستان که فدراسیون وقت مدعی شد بدون هماهنگی این کار صورت گرفت، مطالبه مردمی در خصوص توجه به بسکتبال زنان، پایه محکم فعالیت بسکتبال بانوان را بنیان نهاد.

در حال حاضر تعدادی بازیکن باقیمانده از همان دوران رو به اوج بسکتبال بانوان در دو سه تیم حضور دارند اما امیدواریم در لیگ ضعیف شده‌ی امسال پدیده ببینیم. رشد جوانترها به کندی صورت می‌گیرد حتی از تعدادی بازیکن جوان سال‌های اخیر خبر تازه‌ای به گوش نمی‌رسد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  بچه‌های بسکتبال دیواندره / سبد و رؤیای ناتمام

پس از بهار 1396 که فیبا به دختران ایرانی برای بازی‌های بین‌المللی رسمی مجوز داد، شور و اشتیاق در بین بانوان بسکتبالیست بیشتر شد حتی تیم‌ها دو سه دوره در لیگ‌ها اوج گرفتند با وجود این، امیدها از بین رفت. رویای دختران بسکتبال با شکست مقابل تیم‌هایی مثل ساموآ در فدراسیون جواد داوری رنگ باخت. ثمره‌ی کار‌های از 1396 تا پارسال با وجود مربی خارجی و اردوی بهتر از سال‌های قبل درجا زدن در سطح B آسیا (دسته دو) بود. امسال نیز شاهد تورنمنت رسمی برای بسکتبالیست‌های دختر نبودیم. فقط به چند اردوی فرمایشی با سرمربی خارجی بسنده شد که هدفش مشخص نشد.
بعد از این ناکامی‌ها اینک مرگ تدریجی رویای لیگ برتر را شاهدیم. دو سه تیم با پول بیشتر بازیکن خارجی هم می‌گیرند که همان‌ها هم در کنار باتجربه‌ترهای همیشه ثابت، می‌شوند تعیین‌کننده و جوانترها از روی نیمکت برای‌شان کف می‌زنند!

نتایج قابل پیش بینی در هفته نخست، وضعیت سه تیم نهایی را مشخص کرد. طوری که رقابت‌های مستقیم بین این سه تیم فقط جذابیت‌های یک لیگ 8 تیمی خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید