برنامه بازی‌های بسکتبال دختران ایران در آسیا/ تیمی در فاصله‌ی دو تاریخ

برنامه بازی‌های بسکتبال دختران ایران در آسیا/ تیمی در فاصله‌ی دو تاریخ

 

پس از عنوان پنجمی دختران ایران در رقابت‌های بسکتبال دسته دو ۲۰۱۸ آسیا، تیم ۲۰۲۴ روانه‌ی شنژن چین می‌شود.

اسامی ۱۲ بازیکن:

مهسا کرانی، هانیه حسینی، سارینا حسینی ، آرمیتا دهباشی، ساناز لشکری دین دارلو، مبینا رحیمی،زهرا زارعی، زهرا یزدانی،  آتنا جعفرزاده ، هلیا هودنه، غزل زمانی،و عسل فائز.

سرمربی: النی کاپوچیانی، مربی: نیکا بیکلیکلی.

برنامه بازی‌ها:

4 تیر ساعت ۹:۳۰

ایران – هنگ کنگ

5 تیر  ساعت ۹:۳۰

ایران – قرقیزستان

6 تیر ساعت ۷:۰۰

ایران – ساموا

گروه B: فیلیپین، سوریه، لبنان و مالدیو

فاصله بین دو تاریخ

یک وقفه‌ی ۴۰ ساله و بیشتر، بین دو حضور دیده می‌شود. تاریخ، فاصله‌ی جوانان ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۷ را نشان می‌دهد. دورانی که بازی‌ها در یک گروه بود و تیم ایران چهارمی آسیا را در بین ۷ تیم از آن خود کرد تا زمانی که بسکتبال دختران آسیا وسعت یافت و در دو دیویژن A و B دنبال شد. سطح B، تفاوت ۴۰ سال غیبت‌مان است.

در آبان ۱۳۹۷ در حالی که هیچ تصور یا ذهنیتی از گذشته وجود نداشت، تیم جوانان دختر ایران پنجم شد. محرومیت از آسیا بخاطر ممنوعیت پوشش دختران ایرانی در مسابقات رسمی، به محدودیت‌های کرونایی انجامید و یک دوره‌ی بعد، اهمال‌کاری مسئولین فدراسیون بسکتبال، مانع از حضور دختران زیر ۱۸ سال در مسابقات ۲۰۲۲ با وجود دو ماه تمرین بچه‌ها شد.

از بین نفرات آن تیم در اردوها، هم‌اینک بازیکنانی مانند آتنا جعفرزاده یا مهسا کرانی را می‌توان در تیم ۲۰۲۴ مشاهده کرد. یگانه رنجیر نیز در اردوهای همان تیم و این تیم حضور داشت و با آمار خوب در لیگ، اما از فهرست نهایی تیم حذف شد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  از بسکتبال ژاپن بیشتر بدانیم

در تیم کنونی، خطوط مخدوشی وجود دارد. از اعتراضات به انتخاب دو بازیکن از تیمی که به جمع ۸ تیم دختران لیگ جوانان نرسید تا نحوه‌ی خط خوردن فاطمه حیدرپور در دو روز پایانی قبل از اعزام. از سناریوسازی اطرافیان تیم برای آتنا جعفرزاده تا پیوستن این بازیکن به جمع سایر نفرات به دستور النی کاپوچیانی سرمربی تیم.
مشخص نیست چرا در این رده سنی باید در فرودگاه به بازیکن گفت «خط خورده‌ای»! یا حذف بازیکن را منوط کرد به تست‌های روانشناسی!

از دخالت اطرافیان تیم که بگذریم، «مشاور فنی» مقیم چین، دیگر نقاط قابل بحث تیم است. محمد عابدینی به مربی تابستانی فدراسیون جواد داوری تبدیل شده است. پارسال تابستان سرمربی ایران نوین شد، امسال مشاور فنی النی. بحث دانش عابدینی نیست که راهش را در تحصیل و تدریس بسکتبال ادامه می‌دهد بلکه نقش افراد است که در تیم‌ها چگونه تعریف می‌شود؟

متأسفانه این تیم نیز پیش از سفر، بسان سایر تیم‌ها در سال‌های اخیر به دلیل برخی بی‌تدبیری‌ها و سوءمدیریت دچار حاشیه شد. تیمی که به واسطه حضور چند بازیکنش در رده‌ی سنی زیر ۱۶ ساله‌های دسته دو آسیا، لیگ‌های پایه، اقبال عمومی در کلیت فضای بسکتبال دختران، ارتقای مربیان خانم در شهرستان‌های مختلف و حضور نفراتش در تیم‌های لیگ برتر، ظرفیت بهتری از تیم ۲۰۱۸ دارد که علاوه بر محدودیت‌های داخلی تا آن زمان، هیچ ذهنیتی از مسابقات قهرمانی آسیا نداشت.

عکس مریم ستاری

دیدگاهتان را بنویسید