ابهامات بیشتر در پاسخ رئیس فدراسیون به چند ابهام در بسکتبال / مشکلات شخصی داوری با افراد به منافع ملی لطمه زد

ابهامات بیشتر در پاسخ رئیس فدراسیون به چند ابهام در بسکتبال / مشکلات شخصی داوری با افراد به منافع ملی لطمه زد

جواد داوری طی دو سال از ریاست خود در فدراسیون بسکتبال، صحبت‌های متناقض با ابهامات بسیار داشته است.

جواد داوری که با عنوان بازیکن ملی وارد عرصه انتخابات بسکتبال شد، بعد از رد صلاحیت اصلی‌ترین گزینه‌ی انتخابات و حواشی ساعات منتهی به مجمع 9 اسفند 1400، رئیس فدراسیون شد. حواشی با حمایت معاونت وقت ورزش قهرمانی که دست به دست هم داد تا داوری روی صندلی ریاست نشست.

از همان زمان بسیاری روی وجهه‌ی بازیکن ملی او تأکید داشتند تا با شناختی که از بسکتبال دارد به داد این ورزش برسد. با این حال الان دو سال است که بر خیلی‌ها حتی مؤافقان جواد در زمان انتخابات مسجل شد فدراسیون او قدرت و اختیار تغییرات ندارد و اصلاح‌ناپذیر است. همانگونه که خبرگزاری تسنیم دیروز در گزارشی به این مورد و موارد بسیار ناکامی ظرف دو سال گذشته در فدراسیون داوری اشاره کرد.

داوری در آستانه‌ی 9 اسفند 1402 (دو سال ریاستش)، بیش از 40 نفر را در بخش‌های مختلف فدراسیون بسکتبال تغییر داده است.  بیش از 20 مورد در رده‌های ملی ناکامی به بار آورده است. برخی نیروهایی هم که از وضع موجود ناراضی بودند و رفتند در مقاطعی با خواهش و تمنا برگشتند چون آقای رئیس، نیروی متخصصی را دور خودش جمع نکرده است و مجبور است در بزنگاه‌های مختلف، منت افراد متخصص را بکشد.

یکی از جاهایی که بیشترین حواشی را در طول این مدت داشته، تیم ملی است. داوری در بدو امر مصطفی هاشمی سرمربی دوره فدراسیون قبلی را عوض کرد و به جای او سعید ارمغانی روی نیمکت تیم ملی نشست. یک سال نگذشت که ارمغانی کنار گذاشته شد و هاکان دمیر آمد. حالا صحبت از تغییرات جدید بعد از پایان قرارداد دمیر است. دمیر در جام جهانی و بازی‌های آسیایی ناکام بزرگ بود و بدترین نتایج 17 سال اخیر طی همین دوران به دست آمد.

اشتباه و ناکارآمدی افرادی که توسط جواد داوری انتخاب شدند فقط مختص مردان نیست. در بسکتبال بانوان نیز شاهد تصمیمات اشتباه او هستیم. بهترین تیم ملی که شانس صعود به سطح اول آسیا بود با انتخاب‌های پرابهام از صعود بازماند.

حذف محمد جمشیدی از تیم ملی که امروز در فهرست ۱۷ نفره اردونشینان هم جایی ندارد، از دیگر سئوالات بحث‌برانگیز جامعه‌ی بسکتبال است که جواد داوری از پاسخ دادن آن یا طفره می‌رود یا حذف جمشیدی را گردن هاکان دمیر می‌اندازد. در حالی که از شواهد پیداست داوری با جمشیدی مشکل شخصی دارد و آن را به تیم ملی تعمیم داده است.
داوری در سفر تیم ملی به استرالیا، در غیبت حامد حدادی کاپیتان تیم ملی بسکتبال، آرن داودی را که 4 سال پیش از تیم ملی خداحافظی کرده بود به تیم ملی برگرداند تا جمشیدی کاپیتان تیم ملی نشود! مدل مربیانی مثل دمیر هم که جام جهانی را در خواب می‌دیدند مشخص است. اطاعت از بالا. و الا کدام عقل سلیم محمد جمشیدی را با بالاترین امتیاز از تیم ملی حذف می‌کند جز دخالت دادن امورات شخصی.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  لیگ برتر بسکتبال / آرزومندی: داوران از حریم بسکتبال صیانت کنند / حاتمی: این رفتارها در شأن بسکتبال نیست

جمشیدی قربانی یک توهم توطئه است. آقای رئیس چون اسم جمشیدی در بین ناراضیان شرایط بد و نامطلوب بسکتبال شنیده شد بدش آمد و ترس از استیضاح توسط مجمع، باعث شد تا داوری فرصت را مغتنم شمرده کسانی را که به زعم او در پی حذفش بودند را حذف کند.
آقا به جای این کارها برو کار‌هایت را درست انجام بده.
چرا بسکتبال را قربانی منافع و مقاصد و مسائل شخصی خودت کردی.

داوری دوباره در مصاحبه‌ای انتخاب خودش را یعنی امثال سرپرست جدید تیم ملی و مدیر اجرایی این تیم را تطهیر کرد و ناکامی نوجوانان با نفرات برتر سال‌های اخیر بسکتبال پایه را به ضعف و نابسامانی دوره‌های قبل نسبت داد!

اگر دوره‌های پیش از داوری در بسکتبال پایه کار نشد، محمد امینی بازیکن تیم نوجوانان که الان در لیگ فرانسه بازی می‌کند محصول کجا و چه زمانی است؟ صارم جعفری و محسن عسگری‌نیا چطور؟ یا خیلی از نوجوانان و جوانان دیگر که جواد داوری با این نفرات در تیم‌های رده‌های سنی نتیجه نگرفت.

او می‌گوید علت سهمیه نگرفتن تیم‌های ما در مسابقات جهانی استرالیا و نیوزلند هستند. در حالی که تیم نوجوانان ایران به هند و فیلیپین هم باخت. از طرفی تیم جوانان ایران در مسابقاتی که استرالیا و نیوزلند اصلاً شرکت نکرده بودند سهمیه نگرفت!
«الان دو سال است فدراسیون برنامه استعدادیابی در هر دو بخش مردان و بانوان را دنبال می‌کند». بنابراین از صحبت‌های داوری باید نتیجه گرفت امینی و جعفری و … استعداد نبودند!

او در مورد مدیراجرایی که اهالی بسکتبال با «مدیریت اجرایی» وی از اساس مشکل دارند می‌گوید «کم کاری نداشته که بخواهیم تغییرش دهیم». یعنی مدیر اجرایی عنوانی را که خودش به او داده در وهله‌ی اول تأیید می‌کند که مورد تأیید منتقدانش نیست بعد با «کم کاری نمی‌کند» روی انتخاب خودش صحه می‌گذارد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  الگوی «حکمرانی» المپیک چیست؟

آقای داوری تو جایگاه افراد را در فدراسیونت بهم ریختی چرا طفره می‌روی؟ جایگاه سرمربی تیم ملی نوجوانان، سرپرستی تیم ملی، یا آن فرد دیگر در جایگاه مدیریت اجرایی تیم ملی نیست چرا با کلمات بازی می‌کنی؟

جواد داوری در حالی که می‌گوید به حواشی ورود نمی‌کند اما دنبال شکایت از منتقدانش در مراجع قضایی است. وکیل می‌گیرد و پرونده تشکیل می‌دهد. بنابراین این حرفش پر ایراد و متناقض است زیرا اگر حرف منتقدان به زعم وی حاشیه است، پس با شکایت علیه آنها به گفته خودش «حواشی» توجه می‌کند.

جواد داوری می‌گوید در تیم ملی مسیر طراحی شده‌ی خودمان را طی می‌کنیم. مگر مسیری غیر از این داریم که الان هست و کاملا مشخص است؟ مسیری روتین که از رقابت‌های باشگاه‌ها ایجاد شده. مثل اینکه شما  شعارهای‌تان یادتان رفته است. چی شد مسیر «نسل‌سازی» و «جوانگرایی»! دوباره که «در» روی همان پاشنه چرخید. منتهی خوبی کارتان این است که دیگر در مصاحبه‌تان ادعای «تغییر نسل» را مطرح نکردید.

فدراسیون داوری در انتخاب افراد ایده‌ای ندارد و مبتنی بر اصول و قاعده‌ای قابل دفاع نیست. نوشتیم نداشتن ایده از 40 تغییر آن هم ظرف کمتر از دو سال در فدراسیون او  پیداست و به توضیح نیاز ندارد.
فدراسیون داوری باید بداند هیچ کاری بدون رفتار و کنش صادقانه از پیش نمی‌رود. فدراسیون او طی دو سال نه اینکه فقط جایگاه‌های افراد را بهم ریخته باشد و افراد بدون دانش، تجربه و تخصص کافی را بر مسند امور نشانده باشد بلکه در صداقت گفتار و رفتار نیز پایه درستی بنا نکرد. امروز این مشکلات که برخی آنها ریشه در مسائل شخصی با افراد دارد، به منافع ملی با بدترین ناکامی‌های بسکتبال در طول 17 سال گذشته، از خیلی جهات به بسکتبال آسیب زده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید