ایران در جام جهانی بسکتبال / سقوط یا صعود تصادفی

ایران در جام جهانی بسکتبال / سقوط یا صعود تصادفی

تغییرات تیم ملی بسکتبال پس از المپیک ۲۰۲۰ با مصطفی هاشمی در زمان کمی شروع شد، با سعید ارمغانی طی یک سال ادامه یافت و با هاکان دمیر منجر به حضور در جام جهانی ۲۰۲۳ بسکتبال شد. اگر چه حذف محمد جمشیدی در تغییرات تیم ملی توسط دمیر قابل قبول نیست اما در مسیر جام جهانی قابل احترام است.

ایران سه دوره در جام جهانی بازی کرد که دو دوره‌اش سرمربی خارجی داشت و سومین مربی خارجی در چهارمین حضور، روی نیمکت تیم ملی می‌نشیند.

بعد از حفظ حامد حدادی در ترکیب تیم ملی، هنوز مشخص نیست هاکان دمیر چه نوع بازی‌ای را مقابل رقبا انتخاب می‌کند زیرا حامد، رکورددار حضور در جام جهانی در چهار دوره‌ی متوالی، چند ماه مانده به جام جهانی آسیب دید. سن و سالش بالاست و در بسکتبال مدرن متکی به سرعت و شوت سه‌امتیازی؛ نقش حامد توسط هاکان باید مشخص شود.

ایران در تعداد بازی‌های تدارکاتی رکورددار است اما فقط دو پیروزی مقابل اردن و ونزوئلا به دست آورد. بهنام یخچالی که سال‌ها در کنار محمد جمشیدی ضریب حملات تیم ملی را بالا می‌برد در بازی‌های انجام شده به اتفاق محمد امینی، مسئولیت امتیازآوری را برعهده دارد.
امینی، پدیده‌ی بسکتبال ایران و چهره‌ی ناشناخته است که باید ببینیم بعد از آنالیز حریفان چه نقشی دارد؟

ایران؛ سجاد مشایخی، سینا واحدی و پیتر گیرگوریان را در پوزیشن یک، بهنام یخچالی و نوید رضایی‌فر را (۲)، متین آقاجانپور و محمد امینی را در پوزیشن سه دارد. ارسلان کاظمی و جلال آقامیری ۴ به همراه حامد حدادی، حسن علی‌اکبری و میثم میرزایی که بازیکنان پست را تشکیل می‌دهند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  خانه پدری/بسکتبال آبادان

ایران در نخستین رویارویی شنبه از ساعت ۱۳ و ۱۵ دقیقه در جاکارتا به دیدار برزیل خواهد رفت.
دوشنبه در همین ساعت با ساحل عاج بازی می‌کند و چهارشنبه از ساعت ۱۷ مقابل اسپانیا قرار می‌گیرد.

در این دوره که فیبا در بررسی 32 تیم حاضر در جام جهانی حرفی از ایران در گروه G نزد، کماکان با شور وطنی و احساسات ملی، منتظر بازی‌های بچه‌های تیم ملی می‌مانیم به خصوص دیدار با ساحل عاج که هر دو تیم در رویارویی مستقیم به یک اندازه برای خود شانس برد متصورند.

هر چه هست هدف تیم هاکان همچون سه تیم سه دوره‌ی قبل به درستی برنمی‌آید از این روی اختلاف نظر بسیار است. هر چند فرمت جام جهانی از سال ۲۰۱۹ به تیم‌ها فرصت بیشتری می‌دهد که ایران نیز از آن بهره‌مند خواهد شد. درست مانند ۲۰۱۹ که سر از المپیک درآورد هیچ بعید نیست امسال نیز صعود تصادفی تکرار شود.

بنابراین در مسیر بازی‌ها با توجه به اختلاف نظر پیرامون تیم ملی نکات مختلفی مثل بدترین نتیجه در مقایسه با نوزدهمی سال ۲۰۱۰، بیستمی ۲۰۱۴ و بیست و سومی سال ۲۰۱۹ در کنار احتمال صعود تصادفی قرار می‌گیرد که راهکار اصلی و ورای همه‌ی حرف و حدیث‌ها حول محور تیم ملی باید در روزهای آینده جنبه‌ی حمایت از تیم ملی را در کانون توجه و اولویت اول حضور ملی‌پوشان در جام جهانی قرار داد.

دیدگاهتان را بنویسید