انتخابات فدراسیون‌های ورزشی زیر یک «آرایش غلیظ»

انتخابات فدراسیون‌های ورزشی زیر یک «آرایش غلیظ»

دوره چهارساله ریاست سیدرضا صالحی‌امیری در کمیته ملی المپیک 25 دی امسال به پایان می‌رسد . قرار است انتخابات برای معرفی رئیس دوره چهار ساله آینده تا 17 اسفند برگزار شود.

فرایند انتخابات کمیته ملی المپیک به انتخابات فدراسیون‌های ورزشی گره خورده است. طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک افرادی که قصد حضور در سمت‌های مختلف کمیته ملی المپیک دارند باید از یک ماه قبل ثبت‌نام کنند اما با توجه به برگزاری برخی مجامع فدراسیون‌های ورزشی، برگزاری انتخابات با اما و اگر روبرو شده است.


روزهای شلوغ فدراسیون‌ها در دی ماه

طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان ۱۰ مجمع انتخاباتی فدارسیون‌های ورزشی در دی‌ماه برگزار می‌شود؛ برگزاری این تعداد مجمع انتخاباتی در طول یک ماه بی‌سابقه بوده است. طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان، انتخابات فدراسیون نابینایان در ۱۱ دی‌، کوهنوردی ۱۲ دی، فدراسیون ورزش‌های دانش آموزی ۱۳ دی‌، فدراسیون کبدی ۱۴ دی، فدراسیون تکواندو ۱۵ دی، فدراسیون بوکس ۱۸ دی، فدراسیون بسکتبال ۱۹ دی، فدراسیون تیراندازی ۲۱ دی و فدراسیون اسکیت هم ۲۲ دی برگزار خواهد شد. از بین این تعداد مجامع انتخاباتی، چهار فدراسیون المپیکی هستند.
در روزهای گذشته برای تعدادی از این فدراسیون‌ها سرپرست گذاشته شد اما مجمع انتخابی آنها سر وقت برگزار می‌شود.

شرایط انتخابات کمیته ملی المپیک با دیگر بخش‌های ورزش متفاوت است و طبق اساسنامه فقط کسانی می‌توانند برای ریاست و سایر پست‌های هیئت‌رئیسه نامزد شوند که عضو مجمع باشند. در مورد هیئت‌ اجرایی هم تکلیف روشن است و رؤسای فدراسیون‌ها رقابت می‌کنند تا اعضای این بخش انتخاب شوند. خبرگزاری آنا در این مورد نوشت:
عضویت در مجمع کمیته ملی المپیک هم چندان پیچیدگی ندارد؛ افراد به واسطه پستشان به مجمع دعوت می‌شوند و روسای فدراسیون‌های ورزشی در صورتی که تمایل داشته باشند به غیر از خودشان فردی را به مجمع معرفی کنند باید از هیئت‌رئیسه یک نفر را انتخاب کند. با توجه به اینکه دولت‌ها معمولا به انتخابات کمیته ملی المپیک علاقمند هستند و بیشتر دولت‌مردان مسیرشان از کمیته ملی المپیک می‌گذرد، ابهاماتی در مورد اینکه چه کسانی از سوی دولت نامزد می‌شوند وجود دارد؛ البته به غیر از روسای فدراسیون‌ها، اعضای هیئت‌رئیسه و ورزشکاران افراد دیگر در شرایطی می‌توانند در مجمع حضور داشته باشند که به عنوان کارشناس خبره معرفی شوند که البته این پست هم شرایط خاص خودش را دارد و باید فردی شناخته شده در ورزش باشند و کارنامه قابل دفاعی هم در رشته‌های المپیکی داشته باشد، البته در دوره قبل رضا صالحی‌امیری هیچ یک از این ویژگی‌ها را نداشت اما توانست ورود کند. بنابراین این احتمال وجود دارد که شاید طبق توصیه این اتفاق بیفتد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  ویژه برنامه‌های رادیو بسکتبال (تصویری)

انتخابات فدراسیون‌های ورزشی زیر یک «آرایش غلیظ»


دلیل به تعویق افتادن انتخابات کمیته

سیدرضا صالحی‌امیری درباره دلیل به تعویق افتادن انتخابات کمیته ملی المپیک  به روابط عمومی این کمیته گفت:
«قبلاً اعلام کرده بودیم انتخابات هفته اول بهمن برگزار می‌شود ولی چون انتخابات ۱۰ فدراسیون برگزار نشد و هر ۱۰ فدراسیون عضو مجمع هستند، مجبور شدیم انتخابات کمیته را یک ماه به تعویق اندازیم».

رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه برگزاری انتخابات این کمیته در تاریخ ۱۷ اسفند قطعی است، گفت:
«بر اساس اساسنامه، موظف هستیم  ۵۰ به علاوه یک عضو مجمع فدراسیون‌های المپیکی باشند. با نبود ۱۰ رئیس فدراسیون، حق برگزاری انتخابات را نداریم».

انتخابات فدراسیون‌های ورزشی که طی ماه‌های گذشته به خاطر برگزاری المپیک، جابه‌جایی دولت، ابلاغ اساسنامه اصلاحی و تدوین آیین نامه انتخاباتی جدید و … متوقف شده بود قرار است از ۱۱ دی از سر گرفته شود.

داستان تأیید صلاحیت‌ها

ثبت نام متقاضیان ریاست در هر یک از  فدراسیون‌ها در بازه‌های زمانی مجزا انجام شد و روند بررسی و تایید صلاحیت کاندیداها تا ارسال به مراجع ذی صلاح هم پیش رفت اما روند انجام کار در این مرحله متوقف شد چراکه هنوز تایید صلاحیت کاندیداها اعلام رسمی نشده است.

همین مسئله به ابهامات مطرح پیرامون تعویق انتخابات فدراسیون‌ها دامن زده است اگرچه طبق آیین نامه «شرایط اختصاصی نامزدهای دارای وثاقت و امانت، نحوه ثبت نام و رای‌گیری برای داوطلبان پست‌های هیات رئیسه فدراسیون‌های ورزشی» و تاکیدی که بر دعوت از اعضای مجمع در فاصله ۲۰ روز پیش از تاریخ مقررِ انتخابات شده است، دعوتنامه اعضای مجامع انتخاباتی این فدراسیون‌ها در اختیارشان گذاشته شده است.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  فیبا ایران را برنده بازی با سوریه می‌داند

مهدی مستجاب‌الدعوه معاون امور مجامع دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در این زمینه به خبرگزاری مهر توضیح داد و گفت:
«طبق اساسنامه جدید بخشی از بار انتخاباتی فدراسیون‌ها و مسئولیت مرتبط با آن با خود فدراسیون‌هاست با این حال وزارت ورزش در هماهنگی با فدراسیون‌ها پیگیر انجام اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات مورد نظر بوده است».

معاون امور مجامع دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در مورد صلاحیت کاندیداها و اینکه «آیا تاییدیه آنها برای وزارت ورزش ارسال شده است؟» خاطرنشان کرد:
«در رابطه با تایید صلاحیت کاندیداها، ملاک ما نتیجه‌ای است که به صورت رسمی از طرف حراست مرکزی در اختیار معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای قرار می‌گیرد. تا به امروز هم چنین تاییدیه ای را در مورد فدراسیون‌هایی که انتخاباتشان را در برنامه داریم، دریافت نکرده‌ایم».

آرایش غلیظ

ورزش ایران که در المپیک ناکام شد تا رویه کنونی آن که از سال‌ها پیش شروع شده و به سمت سراشیبی سقوط در حرکت است بیشتر نمایان شود، در طول این سال‌ها با آمد و رفت افراد مرتبط و بی‌ربط با ورزش، همیشه ظاهر تزئینی و فریبنده‌ای دارد. یکی از این ظاهرسازی‌های همیشگی انتخابات فدراسیون‌های ورزشی و متعاقب آن در سال جاری مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک است.
آرایش غلیظ را می‌توان به عنوان تعبیری  از زرق و برق‌های حرکت دموکراتیک ورزش بکار گرفت. افرادی که در نقاط مختلف ورزش با نگاه باندی به فکر سبقت گرفتن از یکدیگر هستند  و برای این کار هیچ چیز جلودارشان نیست. بیچاره ورزش که هر دوره عده‌ای راه می‌افتند تا چین و چروک آن را زیر یک آرایش غلیظ پنهان کنند بی خبر از آنچه این روزها کار ورزش ایران از چین و چروک هم گذشته و خطوط مخدوش و درهم شکسته دارد.

دیدگاهتان را بنویسید