در رثای مهین بانو / روایتی متفاوت از زندگی بانو مهین کوره‌چیان 

در رثای مهین بانو / روایتی متفاوت از زندگی بانو مهین کوره‌چیان 

بانو کوره‌چیان در 17 آبان 1330 متولد شد.

در نوجوانی به بسکتبال روی آورد و در میان مخالفت‌های مادر خانواده که به تحصیل دخترش بیشتر روی خوش نشان می‌داد، بسکتبالیستی تمام عیار شد.

کوره چیان از نخبگان ورزش ایران بین سال‌های 50 تا 57 بشمار می‌رفت. در باشگاه‌های پاس، تاج و ایرانا بازی کرد و کارنامه‌ای مملو از افتخارات و عناوین دارد.

کوره‌ چیان از سال 1351 به تیم ملی بسکتبال زنان ایران دعوت شد و در سال‌ 1353 ابتدا در رقابت‌های بسکتبال جام ملت‌های آسیا در کره و سپس در بازی‌های آسیایی تهران به میدان رفت.

در همان سال وی به عنوان محبوب‌ترین چهره بسکتبال بانوان آسیا انتخاب شد.

قهرمانی باشگاههای تهران با پاس 1349

سه دوره قهرمانی باشگاههای ایران با ایرانا از 1354 تا 1356

همراه با افتخارات و عناوین متعدد قهرمانی تیمی و فردی به عنوان مربی و بازیکن.

▫️چهره معترض

بانو کوره چیان همواره به سیاست یک بام و دو هوا و به حاشیه راندن مشارکت زنان در عرصه عمومی به ویژه نداشتن حق برابر زنان در ورزش معترض بود. او بر علیه تبعیض جنسیتی و اصل برابری تاکید می‌کرد.
همچنین سال‌ها نشستن در کنج خلوت خانه را به رفتارهای متملقانه و چاپلوسی برای گرفتن پست و موقعیت در بسکتبال ترجیح داد.

▫️پیشرو در بسکتبال

پس از اعظم اسکندر، سیمین شفیقی، مینا محبی و فرشته گلستانی؛ مهین کوره چیان از نسل پیشرو در بسکتبال زنان ایران بود که تاثیرات مثبتی روی همنسلان خود و نسل‌های بعدی گذاشت.

دستاوردهای بازی‌های زنان پیش از انقلاب نشان می‌دهد که آنان با یکپارچگی در تیم‌های مختلف توانستند گام‌های بلندی را در جهت به ثمر نشاندن نهال بسکتبال که از عمر آن در کشورمان زیاد نمی‌گذشت به درختی تنومند تبدیل کنند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  فرهنگ و فلسفه در بسکتبال / قسمت هفتم (پایان فصل اول)

… و بانو کوره چیان یکی از آن نفراتی بود که شرایط پرمشقت زنان بسکتبال را در دهه‌های پیشین پشت سر گذاشته بود.

او همچنین یک بار به سمت بیماری سرطان یورش برد سرکوبش کرد، نیرومندتر از پیش برپاخاست اما در مرتبه‌ای دیگر حدود 40 روز پیش به دلیل عفونت خونی به کما رفت و برنگشت….

بانو مهین کوره چیان امروز 11 مهر 1400 برای همیشه از بین ما رفت اما چراغ راه کوره چیان برای دختران بعد از او و نسل امروز بسکتبال همواره در حال نوردهی و روشنی است.

یادش گرامی.

 

دیدگاهتان را بنویسید