۸ فرصت فراروی حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان

۸ فرصت فراروی حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان

سایت خانه بسکتبال ایران؛ به نقل از خبرگزاری مهر، وزیر جدید ورزش و جوانان که از قهرمانان ورزش به شمار می رود و برای نخستین بار طبق خواسته اهالی ورزش روی این صندلی نشسته، کار سختی را در دوره چهار ساله پیش رو دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید سجادی قهرمان پیشن دوومیدانی ایران که سابقه معاونت سازمان تربیت بدنی را هم در کارنامه دارد، روز چهارشنبه با رای اعتماد نمایندگان مجلس به عنوان چهارمین وزیر وزارت ورزش و جوانان انتخاب شد.

این انتخاب در شرایطی صورت گرفت که در دوره های گذشته اکثرا افرادی خارج از ورزش مسئولیت اداره این حوزه را برعهده می گرفتند اما این بار یک قهرمان ورزشی وزیر شده و همین امر انتظارات را بالا برده است.

رضا شجیع استاد دانشگاه و کارشناس ورزش در یادداشتی برای گروه ورزشی خبرگزاری مهر از فرصت های فراروی حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان اینچنین نوشته است:

۱- ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون های ورزشی که هفته گذشته انجام شد فرصت ارزشمندی برای وزارت جدید ورزش و جوانان محسوب می شود. تدوین و ابلاغ آیین نامه های اجرایی این اساسنامه فرصت ارزشمندی است که می توان از آن‌ برای رفع ابهامات اساسنامه و اصلاح وضعیت حکمرانی فدراسیون های ورزشی، و همچنین توسعه پایدار ورزش قهرمانی استفاده کرد.

۲- در ادامه یکی دیگر از فرصت های پیش رو، امکان تعامل با فدراسیون های بین المللی و به تأیید رساندن اساسنامه جدید مصوب دولت است؛ اقدامی که می تواند بخش گسترده ای از تنش های مربوط به تعامل‌ با فدراسیون های بین المللی و چالش های احتمالی پیش رو را کاهش دهد.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  حراست مرکزی و داستان صلاحیت‌ها در چند فدراسیون‌ ورزشی

۳- موضوع تدوین و ابلاغ آیین نامه های اجرایی قانون وزات ورزش و جوانان، فرصت دیگری است که با روزهای آغازین دولت سیزدهم‌ همزمان شده است. خوشبختانه این فرصت برای دکتر سجادی و همکارانش وجود دارد که در یک دوره مدت زمانی کوتاه مدت، ریل گذاری مناسبی برای ورزش کشور و بویژه برای تحقق اهداف وزارت ورزش و جوانان انجام دهند.

۴- ارتقای معاونت جوانان به سازمان ملی جوانان ذیل وزارت ورزش و جوانان که به اعتقاد بنده با توجه به تأکیدات مکرر آیت الله سید ابراهیم‌ رئیسی مبنی بر ضرورت توجه ویژه تر به امور جوانان قطعا امکان پذیر است، می تواند به فرصت ارزشمند دیگری برای وزارت ورزش و جوانان محسوب شود. امر مهمی که می تواند در دستور کار اولین نشست شورای عالی جوانان قرار گیرد.

۵- با توجه به تعویق یکساله بازی های المپیک توکیو و همزمان شدن شروع فعالیت دولت با اتمام بازی های المپیک (فرصتی که برای دولت های پیشین فراهم نبود)، اکنون زمان ‌و فرصت کافی برای برنامه ریزی، مهندسی مجدد فرایندها و ساماندهی امور فدراسیون های ورزشی برای حضور در المپیک پاریس وجود دارد.

۶- شورای عالی ورزش؛ ظرفیت قانونی ارزشمندی است که چهار دولت پیشین بنا به دلایل قانونی، فرصت بهره مندی عملی از ظرفیت های آن را پیدا نکردند. تشکیل یک دبیرخانه توانمند با محوریت فعال سازی ظرفیت های بین بخشی حوزه ورزش، خود می‌تواند منشاء تحولات بسیاری در این بخش باشد.

۷- باشگاه های ورزشی بخش خصوصی فرصت های کم نظیری برای ایجاد تحول بنیادین در حوزه ورزش هستند. نهادهایی که هنوز سهمشان در توسعه ورزش نامشخص است و هنوز بستری برای نقش آفرینی آنان فراهم نشده است. مصوبه قانونی تشکیل اتحادیه باشگاه های ورزشی، فرصت ارزشمند دیگری‌ برای حمید سجادی است تا این ظرفیت کم نظیر را فعال کند.

این مطلب را هم مطالعه کنید؛  المپیک و خیزش نارنجی‌ها

۸- تجربه چندساله حضور دکتر سجادی در بخش خصوصی، قطعا او را با مشکلات و موانع این بخش، بویژه در تعامل با دولت آشنا ساخته است. از این رو امید است زمینه برای نقش آفرینی هر چه بیشتر مردم و بخش خصوصی فراهم شده و بخش خصوصی به عنوان فرصتی طلایی برای حل چالش های اقتصادی حوزه ورزش مورد توجه قرار گیرد.

علی رغم این فرصت ها؛ چالش ها و تهدیدهای‌ بسیاری هم وجود دارند که امید است وزارت ورزش و جوانان با تمرکز بر این فرصت ها، زمینه را برای تحولی فراگیر در حوزه های مختلف فراهم نماید.

دیدگاهتان را بنویسید