سایت خانه بسکتبال ایران؛ شاهینطبع گفته « بازی راحتی مقابل عربستان نداشتیم چون آنها در سالهای اخیر بسکتبال بهتری نسبت به گذشته دارند…».
ایسنا
شاهینطبع دلایلش را برای «بهتر شدن» عربستان خیلی کلی در وجود مربیان خارجی خلاصه کرد اما ما برای «بد بودن» بسکتبال عربستان دلایل متعددی داریم.
عربستان در 6 بازی در پنجرههای فیبا بازی کرد.
3 برد و 3 باخت.
دو بار قطر را برد و یک بار در وقت اضافی تیم سوریه را.
عربستان سال 1999 در آسیا سوم شد و پس از آن دو دهه از مدار بسکتبال آسیا دور افتاد.
این تیم در به اصطلاح زیرگروههای پنجرههای فیبا در سال 2018، مقابل بحرین، امارات و عمان به میدان رفت و بعد از بحرین به عنوان تیم دوم به پنجرههای کاپ آسیا 2021 صعود کرد.
با میانگین سنی 28 سال تیم عربستان و سطح فنی پایین بازیکنان این تیم، حد بسکتبال عربستان از این بیشتر نمیرود.
آمار عربستان
- در سه امتیازی در مکان 17 حتی بعد از قطر.
- در دو امتیازی در مکان 12 بعد از هند.
- در پرتاب آزاد 14. (فقط جلوی ایران 15 پرتاب آزاد خراب کردند).
- در اسیست 15 پایینتر از سریلانکا (دلیل عمده برای مهارتهای پایین فنی).
- در ترنور 4. (باز هم دلیلی دیگر بر کارهای پایه ضعیف).
عربستانیها در کارهای بدون توپ مثل پریدن و ریباند کردن بهتر عمل کردند حتی در بازی دیروز مقابل ایران این برتری محسوس بود.
این رتبه بندی در شرایطی است که تیمهای چین، چین تایپه، ژاپن و مالزی در گروه B، هنوز 5 – 4 بازی باقی مانده دارند. تعدادی دیگر از تیمها کمتر از 6 بازی کردند و رتبه عربستان در بین 24 تیم 6 گروه از این که هست سقوط خواهد کرد.
اشکالات فنی تیم ملی مربوط به دو سه پنجره نیست بلکه سه سال است که این اشکالات روی نیمکت تیم ملی وجود دارد و نباید با نادیده گرفتن اشکالات فنی به حرفها در مورد شاخ کردن حریفان اعتماد کرد.
اگر شاهینطبع با این نوع شاخ کردن تیمها «عربستان بهتر شده…» قبل و یا جریان بازی، حریفان را آنالیز یا با بازیکنان صحبت میکند دیگر جای توضیح ندارد چرا تیم ملی باید دنبال تیمهای درجه سه آسیا با رتبه 93 بسکتبال جهان تا ثانیههای آخر بدود و ببرد و وزیر هم بابت بردش تبریک بگوید!